Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Duitse jagers doden ‘probleemwolf’ niet ver van Nederlandse grens, uit roedel die al zo'n vijfhonderd schapen doodde

Voor het eerst in meer dan honderd jaar is in Duitsland een wolf afgeschoten die boerderijdieren zou hebben gedood. Het gaat om een vrouwtjeswolf uit een roedel die sinds 2018 al zo'n vijfhonderd schapen doodde. Jagers schoten het dier vorige week in de nacht van woensdag op donderdag dood, melden Duitse media.  

17 reacties

 • Louis Smeekens

  1 week geleden
  Hondjes inzetten. simpelste oplossing. er zijn rassen waar wolven schrik van hebben. In Frankrijk doen ze het zo. Daar loop je tussen de schapen, beschermd door enorme honden die wandelaars gewoon met rust laten. Wolven blijven op afstand. En voor wie zegt dat de wolf hier niet meer thuis hoort, denk ik eerder dat wij niet meer thuis horen op deze planeet. We zijn vervreemd van onze eigen natuur.
 • Jules Vermeers

  1 week geleden
  Zijn er echt geen andere oplossingen moet het weer moorden zijn.
 • Gaston Van De Kerckhove

  1 week geleden
  De wolf hoort hier niet meer thuis.
 • Dirk Seye

  1 week geleden
  Vrees dat de wolf hier niet meer veilig -zowel voor zijn soort alsook voor de menselijke habitat tout court - kan gereïntroduceerd worden. Jammer maar we leven in te dichtbevolkte landen. Waarom geen beschermd en afgesloten ruim territorium voor hen creëren binnen Europees verband in weinig bevolkte delen van b.v. Roemenië, Hongarije, Polen ?
 • Lucien Mertens

  1 week geleden
  Correct mevrouw Van Laecken en daarom hoort de wolf er niet (meer) tussen...Dit dier heeft bij uitstek véél ruimte en weinig mensen nodig. Het uitzetten in overbevolkte landjes als het onze is eigenlijk misdadig naar het dier toe.
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Eén jaar nadat Noëlla drie schapen doodbeet in Zoersel: vestigt de wolf zich ooit in de Antwerpse rand?
  PREMIUM
  Zoersel/Kalmthout

  Eén jaar nadat Noëlla drie schapen doodbeet in Zoersel: vestigt de wolf zich ooit in de Antwerpse rand?

  Waar de coronacrisis het gespreksonderwerp op de kerstdiners van 2020 zal zijn, was dat vorig jaar in Zoersel de wolf. Daar zette de rondzwervende wolvin Noëlla drie schapen op het kerstmenu. Eén jaar nadien is de hamvraag of de wolf zich ooit zal vestigen in de Antwerpse rand. “In de toekomst acht ik deze regio eerder geschikt als vijf à zes territoria voor de goudjakhals dan één territorium voor de wolf. Al heb ik ook geen glazen bol natuurlijk”, zegt Jan Loos van Meldpunt Welkom Wolf van natuurvereniging Landschap vzw.
 3. Oudste DNA ooit ontcijferd afkomstig van 1,2 miljoen jaar oude mammoet
  2

  Oudste DNA ooit ontcijferd afkomstig van 1,2 miljoen jaar oude mammoet

  Wetenschappers hebben voor het eerst DNA ontcijferd dat meer dan een miljoen jaar oud is. Het genetische materiaal is gevonden in de kiezen van mammoeten die tot 1,2 miljoen jaar geleden door Siberië liepen. De resten van deze dieren werden in de jaren 70 van de vorige eeuw ontdekt, maar nu pas is het gelukt om het DNA uit deze dieren te halen en te analyseren. Dat meldt een internationaal team van wetenschappers in het vakblad Nature.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet