ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Drie luiaards sterven van de kou in vliegtuig op luchthaven van Luik

Op de luchthaven van Luik zijn drie luiaards gestorven in een vliegtuig dat vaststond door het winterweer. Dat meldt de Waalse dienst voor Dierenwelzijn. Aanvankelijk was er in de kranten van Sudinfo sprake van lippenberen, maar dat bleek om een verkeerde vertaling te gaan.

55 reacties

 • Nikolaas Bouman

  2 maanden geleden
  Dieren worden behandeld als een postpakket. Het is stuitend om dit te ervaren. Hier heeft niemand zijn verstand gebruikt. Vreselijk!
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  1 of meerdere Waalse journalisten kennen dus het verschil niet tussen een luiaard en een lippenbeer. Dat verschil is nochtans redelijk duidelijk.
 • Rudy Pauwels

  2 maanden geleden
  Luik is gespecialiseerd in vervoeren van dieren in het bijzonder paarden. De ideale omgevingstemperatuur van een paard is 4 graden , ik denk dat een dier dat uit Peru komt en naar Indonesië moet wel ander temperaturen gewoon is . Waar zijn die begeleiders dan waar ze zoveel tralala over maken als er een dier van de ene zoo naar de andere moet gebracht worden . In tv programma’s wordt het allemaal veel mooier voorgesteld dan hoe dat het er in de werkelijkheid aan toe gaat. Schande is het .
 • Mo Haenen

  2 maanden geleden
  Beren of luiaarden, het dierenleed is even groot, terwijl de menselijke domheid en een schandalige asociale mentaliteit werkelijk de top is! Bovendien zijn luiaarden zelfs veel gemakkelijker te verplaatsen dan beren... het maakt de zaak nog erger... dit is geen kwestie van niet kunnen maar van niet willen...
 • Ronald De Smet

  2 maanden geleden
  De APU (Auxilliairy Power Unit) kon toch ook regelmatig eens aangezet worden, de flightcrew is zeker al die tijd niet aan boord gebleven en konden dus geevacueerd worden, de loadmaster, verantwoordelijk voor de lading, is waarschijnlijk ook van boord gegaan. Als men voor deze personen het toestel kan berijken kan men dat ook voor het geven van hulp aan de dieren.
 1. INTERVIEW. Jan Rodts, de man die Vlaanderen leerde vogelen, gaat met pensioen: “Door steeds vogels te redden, werden mijn kinderen en ik bedreigd. Maar ik zou het zo opnieuw doen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Jan Rodts, de man die Vlaanderen leerde vogelen, gaat met pensioen: “Door steeds vogels te redden, werden mijn kinderen en ik bedreigd. Maar ik zou het zo opnieuw doen”

  Of hij nu een tweeloop op zich gericht krijgt, dan wel een dreigbrief in de brievenbus vindt: Jan Rodts (60) beschermt al decennialang koppig en volhardend vogels. Als directeur, voorzitter en woordvoerder is hij al 34 jaar lang het gezicht van Vogelbescherming Vlaanderen. Nu gaat hij met pensioen en geeft hij zijn leven een drastisch nieuwe wending.
 2. Ganzen Leonie en Bart als ‘grap’ in studentenkamer geplaatst: “We wilden hun kamers omtoveren tot kinderboerderij”

  Ganzen Leonie en Bart als ‘grap’ in studenten­ka­mer geplaatst: “We wilden hun kamers omtoveren tot kinderboer­de­rij”

  Zaterdagmiddag redde de Groningse Dierenambulance twee ganzen uit een studentenhuis van de Nederlandse studentenvereniging Vindicat. De al eerder in opspraak gekomen studentenvereniging plaatste de dieren als grap in de kamers van eerstejaarsstudenten om deze “om te toveren tot kinderboerderij”. Verschillende dierenorganisaties doen aangifte tegen de studenten die de ganzen hielden.
  Groningen
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

  Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

  Dierenpark Pairi Daiza, dat vanaf morgen de deuren opent voor het seizoen 2023, heeft vandaag zijn nieuwe imposante ingang ingehuldigd, in aanwezigheid van mede-eigenaar Marc Coucke en voorzitter en oprichter Eric Domb. Voor de komende vier jaar heeft het park een investeringsplan van zowat 350 miljoen euro. De acht ‘werelden’ van het park moeten er twaalf worden en er wordt gebouwd aan een waterpark. De vijf reuzenpanda’s in het park ten slotte mogen voorlopig in België blijven.
 4. Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”
  PREMIUM

  Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”

  Melanie During is paleontoog. Met behulp van moderne technologie onderzoekt zij fossielen. Dat zijn de versteende overblijfselen van dinosauriërs en ander oeroud leven. Daarbij speurt zij naar kostbare informatie van miljoenen jaren geleden. “Maar wél informatie die belangrijk is voor onze toekomst’’, zegt de Nederlandse wetenschapper. Waarom dan wel? Dat lees je hier.