Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dierenbeulen kunnen door nieuw decreet tot 1,6 miljoen euro boete en 10 jaar cel krijgen: “Meer dan voor sommige gevallen van kindermishandeling”

De Commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement heeft unaniem het licht op groen gezet voor hogere boetes en langere celstraffen voor dierenmishandeling. Het decreet van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voorziet dat dierenbeulen voortaan tot 5 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Bij recidive gaat dat zelfs tot 10 jaar. Opmerkelijk: dat zijn in bepaalde gevallen zwaardere straffen dan die voor kindermishandeling.

50 reacties

 • Johanna Brouwers

  4 dagen geleden
  Ja nu nog toepassen e die straf. Want eerst zien en dan geloven !!!!!
 • piet devlieger

  4 dagen geleden
  Het is prima om dierenbeulen zwaar te straffen. Ik zou echter ook verkrachters, misbruikers, dieven en moordenaars graag zwaar bestraft zien. Een opstelletje schrijven omdat je deelnam aan een groepsverkrachting is geen straf maar een beloning en een aanmoediging omdat je toch niet bestraft worden.
 • Gino Denil

  5 dagen geleden
  Het is nu wel discriminerend tegenover kinderen. Welke politicus trekt dat nu recht door de straffen op kinderverwaarlozing ook aan te pakken. In onze samenleving scoort men wel beter met maatregelen om dieren te beschermen dan met deze om kinderen en mensen te beschermen. Ook dat is toch een onrustwekkend teken.
 • Leopold Vanhoof

  5 dagen geleden
  Dierenmishandeling moet bestraft worden maar dit zijn straffen buiten verhouding.
 • michel van dam

  5 dagen geleden
  goed lezen, staat ze riskeren een boete en gevangenisstraf, zal wel taakstrafje zijn zoals altijd.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.

Wetenschap & Planeet