Congolese babychimpansees ontvoerd uit dierenasiel

Begin september werden er drie babychimpansees ontvoerd uit een dierenasiel voor primaten. De aapjes Monga, César en Hussein werden gevangen genomen. De daders eisen losgeld, maar het JACK (Jeunes Animaux Confisqués au Katanga), het dierenasiel waaruit de chimpansees ontvoerd werden, hoopt met een oproep dat de daders alsnog de dieren veilig terugbrengen.

  1. Neuspeuteren en je snotjes opeten zou maar eens gezond kunnen zijn, suggereert onderzoekster: “Sommige dieren doen het ook”

    Neuspeute­ren en je snotjes opeten zou maar eens gezond kunnen zijn, suggereert onderzoek­ster: “Sommige dieren doen het ook”

    In je neus peuteren en de vangst vervolgens opeten: iedereen heeft het als kind – of misschien ook stiekem als volwassene – wel eens gedaan. Onderzoekers vragen zich nu af vanwaar die onappetijtelijke gewoonte komt en geloven dat er mogelijk gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn. Zo zijn er ook verschillende dieren die regelmatig naar neuskeutels zoeken.
  2. Zelensky beschuldigt Rusland van ecocide: “Tienduizenden dolfijnen aangespoeld langs kust van Zwarte Zee”

    Zelensky beschul­digt Rusland van ecocide: “Tiendui­zen­den dolfijnen aange­spoeld langs kust van Zwarte Zee”

    De oorlog in Oekraïne maakt niet alleen menselijke slachtoffers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland vandaag van een "ecocide", doelend op de verwoesting die de Russische invasie heeft aangericht aan natuur en onder wilde dieren in Oekraïne. Duizenden dode zeezoogdieren zijn aangespoeld langs de kust van de Zwarte Zee, waaronder tienduizenden dolfijnen, aldus Zelensky. "En dat is slechts een klein deel van de verwoestende gevolgen."