Een Scottish Fold: een vouwoorkat.
Volledig scherm
Een Scottish Fold: een vouwoorkat. © getty

Brussels Gewest verbiedt enkele kattensoorten

Hybridekatten en vouwoorkatten zijn voortaan verboden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat heeft Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) beslist na advies van de Raad voor Dierenwelzijn, zo meldt La Dernière Heure.

55 reacties

 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  @Jan Heyvaerts, blaasstenen of -gruis is NIET typisch voor foldjes, alle gecastreerde katten kunnen die krijgen; er bestaat speciale voeding voor. Als jouw kat een probleem heeft met artritis kijk je best haar stamboom eens na, mogelijk is er vroeger 'fold op fold' gekweekt. Wanneer alles volgens de regels verloopt is er totaal geen probleem.
 • Robin Demey

  2 jaar geleden
  Probleem bij honden is nochtans veel erger. Mops en dergelijke hebben constant hoofdpijn...
 • Robert DE REU

  2 jaar geleden
  Het probleem is zeer eenvoudig, wil je b.v. zo een hangoorpoesje overigens volledig officieel erkend kattenras, wel koop zo een katje bij een officiele geregistreerde fokker, die weten al te goed wie met wie mag paren, een kennis van mij heeft zo een poes, heb even nagevraagd en is nu 12 jaar en kerngezond en heeft destijds ook een behoorlijke duit gekost. Koop zo een poes nooit bij een zgz broodfokker, dan loop je risico en ook het poesje.
 • nicole degens

  2 jaar geleden
  groot gelijk
 • Ivan Willems

  2 jaar geleden
  En gelijk hebben ze in Brussel. Wat zijn sommige mensen toch egoïstische beulen. Om maar uit te pakken en de dikke nek uit te hangen. Deze dieren zien wel af en lijden mijn. Niet te te geloven in wat mensen in staat zijn.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

Wetenschap & Planeet