Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Britse studie roept op: “Koop geen mopshonden meer”

Mopshonden missen veel basisfuncties van een normale hond. Ze lijden een heel leven lang. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie bij meer dan 16.000 mopshonden.

40 reacties

 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Ik lees hier: koop bij een erkende fokker of koop er geen. Wel, ik heb 2 bastaardjes. Dat zou dan ook niet meer mogen zeker? En mag ik iets opwerpen? Maakt het iets uit voor het beestje als dat gefokt is door een fokker of als accidentje? Nee, als het maar gezond is. OK, broodfok mag niet, akkoord. Maar denk toch eens na: een bastaardje kan sterker zijn dan een pedigree. En daarbij: een hond koop je niet. Een hond is geen bezit, dat is een familielid en wie aan mijn familie raakt, raakt mij.
 • Wendy Valkiers

  1 maand geleden
  ik heb zelf zeer veel mopsen gehad. Diegene die zeggen dat de 'eerlijke'fokkers het doen voor het geld , die mogen de rekeningen van een nestje eens komen bekijken. Mijn zijn ook overleden met een minimum leeftijd van 10 jaar. Ik denk dat er vele het ras niet goed kennen en hierover dan maar hun mening geven. Het enige dat ze in een mops herkennen is dat ze snurken. Zelfs niet elke mops snurkt.
 • dimitri van parijs

  1 maand geleden
  De mops van mijn tante werd 17 (!) jaar. laatste 2 jaar blind, maar vol levensvreugde ;-)
 • Natascha Cattoor

  1 maand geleden
  Mopshondjes kunnen niet zo goed ademen door het platte neusje en maken zo lawaai bij het in en uitademen als ook soms het te vele vel aan de oogjes die soms eczeem en zelf een stukje operatief moet verwijderd worden.
 • Myriam Van Reck

  1 maand geleden
  Onze Mops is toch 11 jaar geworden maar hij was een stevig baasje en niet zo’n klein ding en ook niet van een broodfokker maar van een nestje privé .
 1. Iedereen zoekt mee naar verdwenen alpaca Bruno in Zuienkerke: “We denken eraan om ook speurhonden in te zetten”
  Zuienkerke

  Iedereen zoekt mee naar verdwenen alpaca Bruno in Zuienkerke: “We denken eraan om ook speurhon­den in te zetten”

  Het dorp Zuienkerke is in de ban van de verdwenen alpaca Bruno. Die liep woensdag uit schrik weg, nadat enkele honden in de weide van Alpacahof Hagebos waren terechtgekomen. Sindsdien is van Bruno geen spoor meer en dat is geen goed nieuws, want alpaca’s kunnen niet alleen leven. “Het is echt verontrustend dat we niks terugvinden", zegt Vera van Dooren van Hagebos, die eraan denkt om speurhonden in te zetten.

Wetenschap & Planeet