Illustratiebeeld. Een Belgische hondeneigenaar spendeert jaarlijks per dier gemiddeld 448 euro aan voeding, een kat kost gemiddeld 286 euro aan eten.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Een Belgische hondeneigenaar spendeert jaarlijks per dier gemiddeld 448 euro aan voeding, een kat kost gemiddeld 286 euro aan eten. © Shutterstock

Bobbie is big business: Belgen geven jaarlijks nu al 3,5 miljard euro uit aan huisdieren

Dat huisdieren big business zijn, is bekend. Alle Belgen samen geven nu jaarlijks al 3,5 miljard euro - nog 1 miljard méér dan voor de coronacrisis - uit aan dierenvoeding, speeltjes, verzorging en medicatie. Alle pluizige cijfers op een rijtje.

32 reacties

 • vera wesenbeek

  2 maanden geleden
  Ik heb zelf een asiel gehad in Spanje met 50 honden, niet in hokken maar vrij binnen het terrein. Ik zou liever op een eiland wonen met 50 honden dan met 50 mensen, want de liefde die je krijgt van hen is onbetaalbaar. En ja, ik heb ook het brood uit mijn mond moeten sparen om mijn dieren alles te kunnen geven. Maar het was het meer dan waard!
 • johan vervecken

  2 maanden geleden
  Ik geef elke maand een 300 euro uit voor mijn kat, ze krijgt dan ook het beste van de slagerij biefsteek, kip, kalkoen noem maar op alles wat ik eet eet mijn kat ook. Alle dagen vers vlees is het beste wat ik kan geven
 • Sam Boerkens

  2 maanden geleden
  Als er op koeien stikstof belasting wordt gehoffen, waarom dan niet op huisdieren? Huisdieren hebben een grote invloed op de opwarming van de Aarde, alleen maar voor het pleziertje van 1 persoontje.
 • Yoke Penninckx

  2 maanden geleden
  Onze hond is het zeker waard. Elke euro, of het nu is voor voeding, speelgoed of medische kosten. Ook ons overleden hondje kostte veel op het einde van haar leventje, en het heeft niet mogen zijn. Maar ik zou het zo opnieuw doen, ook al had ze nog maar één pijnloos dagje. Het was het geld waard om haar nog eens te zien genieten.
 • nele grootaert

  2 maanden geleden
  Het is inderdaad zeer duur geworden om je huisdier te onderhouden. Wat er zeker niet vreemd aan is, is dat dierenartsen nu net als alle andere dokters, er de voor keur aan geven om machines te gebruiken ipv klinisch onderzoek, zelf al is dat helemaal niet nodig. Het brengt wel meer op. Spijtig.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.