Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Binnenkort vergunning nodig om dier te kopen in Wallonië

Vanaf 1 juli zal het in Wallonië minder gemakkelijk worden om een dier te kopen of te adopteren. Er zal een document moeten worden voorgelegd waaruit blijkt dat men niet verstoken is van de vergunning om een dier te houden. Dat meldt Sudinfo.

118 reacties

 • Siggi Bouvin

  2 maanden geleden
  Inderdaad pure pesterij! Wie of op basis van wat bepaald men of ik een dier mag aanschaffen? Getuigschrift van goed gedrag en zeden? Wel waarom dat dan niet voorleggen ipv een mail te sturen naar een volkomen onbereikbare dienst?
 • Willem Depaepe

  6 maanden geleden
  Ze zijn gek geworden ,moet nu een vergunning hebben voor een aquarium vis te kopen.Wat gaan nog vinden om de mensen te pesten .
 • Tony Willems

  8 maanden geleden
  Voor een vis heb je ook een vergunning nodig
 • nadine janssens

  12 maanden geleden
  Zeer goed idee maar België is kampioen in achterpoortjes.Voor mij kunnen niet streng genoeg zijn.Een dier is voor het leven niet voor even
 • van Dessel Wim

  12 maanden geleden
  Misschien geen slecht idee ...
 1. Politie botst in Mexicaanse gevangenis op getatoeëerde ‘narcokat’ van beruchte drugsbaas

  Politie botst in Mexicaanse gevangenis op getatoeëer­de ‘narcokat’ van beruchte drugsbaas

  Je komt nogal wat tegen bij grote sweeping-acties in gevangenissen. En al helemaal in een beruchte Mexicaanse staatsgevangenis als Cereso 3 in Ciudad Juárez. Daar werd onlangs onder meer een mechanische stier, een berg muziekinstallaties en een geheime tunnel ontdekt langs waar al dat leuks de gevangenis in werd gesmokkeld. Maar waar de autoriteiten nog het meest van opkeken, was de vondst van een donkere, getatoeëerde naaktkat die blijkbaar toebehoorde aan een gevaarlijke Mexicaanse drugsbaas, meldt ‘The Washington Post’. De mysterieuze ‘narcokat’ heeft op haar lijfje dezelfde tatoeages waar alle leden van de clan Los Mexicles mee pronken.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Hebben je katten plots ruzie? Expert legt uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen: “Laat ze het vooral niet uitvechten”
  PREMIUM

  Hebben je katten plots ruzie? Expert legt uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen: “Laat ze het vooral niet uitvechten”

  Heb je meerdere katten in huis en lijken die van de ene op de andere dag niet meer overeen te komen? Dat is heel lastig, want hen opnieuw verzoenen kan wel eens een werk van lange adem worden. “De ruzie laten uitvechten is het slechtste wat je kan doen. Katten kunnen elkaar dan zelfs dodelijk verwonden”, aldus kattengedragstherapeute Anneleen Bru. Zij legt uit hoe je dan wel kunt ingrijpen.
 4. Dit is wat jaren van toeristenritjes doen met een olifant

  Dit is wat jaren van toeristen­rit­jes doen met een olifant

  Olifanten staan dan wel bekend om hun grootte en kracht, de machtige dieren zijn niet gemaakt om toeristen te vermaken - laat staan op hun rug te dragen. Een Thaise reddingsgroep toont de pijnlijke gevolgen van zulke toeristenritjes met een opvallende foto. In beeld is de 71-jarige Pai Lin. Haar ruggengraat is compleet misvormd na 25 jaar werken in de toerisme-industrie, waar ze werd gedwongen om tot wel zes toeristen tegelijk op haar rug te dragen.