Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Bedwants in opkomst: hoe zorg je ervoor dat ze jou niet bijten?

Als je ’s morgens wakker wordt met tal van rode jeukende bultjes op je lichaam, heb je ‘s nachts misschien bezoek gekregen van bedwantsen. Ze zijn erg klein, maar reusachtige lastpakken. En ze zijn met veel: in de eerste vier maanden van 2019 werden er in België evenveel waargenomen als in heel 2018. “Het is een probleem dat gepaard gaat met reizen”, aldus Peggy De Clercq van Rentokil.

23 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Ik heb in mijn huis een beestje dat op de muren zit : Scutigera scoliptrata ( spinduizendpoot). Die eet alles wat je niet wilt hebben o.a. bedwantsen. Insecticide spuiten ? Dan sta je er helemaal alleen alleen voor met de spuitbus. En voor hoelang ?
 • Rudy Verbruggen

  2 jaar geleden
  De reiziger is weeral de boosdoener,over de rest mag niks gezegd worden pff
 • Piet Flament

  2 jaar geleden
  Catherine , ik denk dat je niet ver naast de waarheid zit .
 • Frank De Winter

  2 jaar geleden
  Vorig jaar had mijn zoon plots uitslag op zijn armen en bovenrug. Bezoek aan huisarts leverde NIETS op, doorgestuurd naar dermatoloog, resultaat = tekenbeten(???), medicatie 65€, resultaat = nog meer uitslag. Toch hadden wij matrasbeschermer, bed en kamer al binnenste-buiten gekeerd en gepoetst, lakens was ik ALTIJD op 90*, tot mijn ogen op het stopcontact naast zijn bed vielen. Dit eenmaal open gevezen zagen wij een “tros”, zoals een bijennest in de holte hangen. Met insecticide weggekregen
 • An De Clercq

  2 jaar geleden
  Wat wij nu doen is onze bagage in het bad of de douche zetten en het licht van de badkamer aanlaten. Bij aankomst meteen het bed, de matras en de omgeving van het bed checken op bedwantsen en op hun typische zwarte uitwerpselen (vlekken). En 's nachts eens het licht aandoen en kijken. Ook opgepast voor de hondenteek (rhipicephalus sanguineus), een levensbedreigend insect voor mens en huisdier dat binnenskamers overleeft, b.v. in vakantiehuisjes. Dit jaar meegemaakt in Zuid-Frankrijk !
 1. Huurder Albert (80) krijgt zware opdoffer van Zorgbedrijf Antwerpen: “Net klaar met renovatie serviceflat. En dan hoor ik dat hele gebouw wordt gesloopt”

  Huurder Albert (80) krijgt zware opdoffer van Zorgbe­drijf Antwerpen: “Net klaar met renovatie service­flat. En dan hoor ik dat hele gebouw wordt gesloopt”

  Acht jaar lang wachtte Albert Sneyers (80) op een serviceflat van Zorgbedrijf Antwerpen. Als hij zijn flatje aan de Oever eindelijk krijgt, vindt hij een ravage. De gordijnen zijn stuk, de verf bladdert van de muren, de vloer ligt opengekrabd - het werk van de katten van de vorige bewoonster. “Het heeft me 1.500 euro gekost om alles te renoveren”, zegt Albert. “Geen twee maanden later zegt het Zorgbedrijf dat ze het pand zullen slopen.”

Wetenschap & Planeet