Planckendael
Volledig scherm
© Planckendael

Babynieuws in Planckendael: superschattige vicuña geboren

DierenNieuw leven in Planckendael. Het dierenpark in Muizen bij Mechelen kondigde dit weekend de geboorte aan van een kleine vicuña, dat is net als de lama en de alpaca een kameelachtige. In een filmpje dat door de verzorgers werd gemaakt, is te zien hoe het veulen vrolijk ronddartelt en vallen de schattige krulletjes van het dier meteen op.

3 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Idd, Kelly ook uitgeprobeerd. De vertoonde foto in de krant is een ramp!
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Toch nog iets schoons in deze rotte wereld.
 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Hebben jullie nu echt geen betere foto om te gebruiken. Zelfs als ik een screenshot neem van de video dan is het nog scherper dan wat jullie doen.
 1. Zoo Antwerpen en Planckendael willen uitbraak olifantenherpes beter kunnen voorspellen

  Zoo Antwerpen en Plancken­dael willen uitbraak olifanten­her­pes beter kunnen voorspel­len

  Olifantenherpes is zowel in de natuur als in dierentuinen levensbedreigend voor jonge olifanten. Hoewel er nog geen sluitende behandeling bestaat, kan plasmatransfusie soms soelaas brengen. Bovendien maken innovatieve genetische analyses van bloed in het labo van ZOO Antwerpen het voortaan mogelijk om een uitbraak meer voorspelbaar te maken zodat ook andere dierentuinen gebruik kunnen maken van de expertise.
 2. Franse ambassadeur redt de vogel van Afghaans meisje en deelt ontroerend verhaal

  Franse ambassa­deur redt de vogel van Afghaans meisje en deelt ontroerend verhaal

  De Franse ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten raakt op Twitter een gevoelige snaar met zijn verhaal over een meisje dat Afghanistan met haar trouwe vogel wilde ontvluchten. De vogel mocht vanwege hygiënemaatregelen niet mee op een vlucht naar Frankrijk, waarop de ambassadeur zich over het dier ontfermde. In een ontroerend Twitterdraadje, dat door duizenden mensen wordt geliket, vertelt de ambassadeur over de bijzondere vriendschap die tussen hem en de vogel is ontstaan.

Wetenschap & Planeet