Acht piepkleine eendjes werden na het incident naar de opvang gebracht. Inmiddels zijn zes eendjes overleden.
Volledig scherm
Acht piepkleine eendjes werden na het incident naar de opvang gebracht. Inmiddels zijn zes eendjes overleden. © Vooropvang de Maashorst

Babyeendjes dood in Nederland nadat jongens broedende moeder overgieten met frisdrank en eieren kapot gooien: “Ons hart huilt op Moederdag”

Twee jongens hebben zaterdagavond in het Nederlandse Uden een broedende moedereend overgoten met frisdrank. Vervolgens hebben ze de eieren uit haar nest kapot gegooid. Een opvangcentrum heeft de eendjes uit de eieren nog opgevangen, maar het lijkt erop dat ze allemaal zullen sterven. Intussen zijn al zes eendjes overleden. De opvang reageert verbijsterd op de actie van de jonge dierenbeulen.

21 reacties

 • Thomas De Beucker

  1 maand geleden
  Sommige kinderen zouden ze beter tegen nen muur kunnen smijten. Wa komt van zoiets voort. Dieptriest
 • Roger De Munck

  1 maand geleden
  voor mij ligt het veel over de manier waarop kinderen geleerd worden hoe met andere om te gaan . heb mijn kinderen geleerd respect te hebben voor alles wat leeft en dat ieder leven het waard is om er te zijn .en dat alles en iedereen zelfs wij mensen een onderdeel van de natuur zijn maar ja zolang er mensen zijn die dieren zien als minderwaardig en alleen er zijn voor ons genoegen zal dit blijven gebeuren
 • Erik Vervenne

  1 maand geleden
  Normen en waarden worden veel te weinig aangebracht. De schuldigen zijn de ouders en de scholen.
 • Tom Der Kinderen

  1 maand geleden
  Zelfs al was het mijn kind als er een getuige passeert hij zou ze beiden een oorveeg mogen verkopen.
 • Christophe Vandepoel

  1 maand geleden
  Gelukkig heb ik er geen, maar moesten het er van mij zijn die konden een paar weken niet meer comfortabel zitten.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Wetenschap & Planeet