Ontstekingsremmers zijn giftig voor honden en katten.
Volledig scherm
Ontstekingsremmers zijn giftig voor honden en katten. © iStock

Antigifcentrum waarschuwt: "Geef hond of kat nooit Dafalgan of Nurofen"

Voor veel Belgen maken honden en katten deel uit van de familie. “Ze kunnen alleen niet spreken”, hoor je vaak. Wanneer hun beestje dan ziek is, slaan ze in paniek en durven ze weleens te grijpen naar geneesmiddelen die ze zelf ook zouden nemen. Het Antigifcentrum waarschuwt.

29 reacties

 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  En met een mens doet dit niets,denkt u? Pijnstillers nemen bij draaglijke pijn(wat velen doen) heeft nefaste gevolgen voor immuumsysteem,lever,nieren omdat deze steeds overbelast worden,dus snelle capaciteitsafname na reeds 40ste levensjaar.
 • Christinne Peeters

  3 jaar geleden
  Ik geef mijn kinderen medicatie voor vissen, katten en honden, spotgoedkoop en het helpt ook.
 • Marlies Schoefs

  3 jaar geleden
  Logisch niet
 • Kathy Schraudt

  3 jaar geleden
  Wij geven alleen medicatie die word voorgeschreven door onze dierenarts.
 • jan swaenen

  3 jaar geleden
  En ook geen aspirine, ooit op aanraden van apotheker aan mijn ziek hondje gegeven om het weekend te overbruggen met haar pijn en s'zondags was ze bijna dood door een maagbloeding en hij had het opgezocht in zijn apothekersboek. Hij was dan ook 100% overtuigd dat het goed was. NOOIT DOEN volgens de dierenarts, levensgevaarlijk!!
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw

Wetenschap & Planeet