Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock / ChiccoDodiFC

Amerikaanse man (43) opgepakt nadat politie bijna 200 dieren terugvindt in vriezer: “Sommige van hen zijn er levend ingestopt”

De Amerikaanse politie van Arizona heeft een 43-jarige man uit Golden Valley, een deelgebied van Arizona, opgepakt voor dierenmishandeling. In totaal werden 183 dode dieren, waaronder honden, konijnen en vogels, teruggevonden in een vriezer in het huis van de man. Volgens de politie zouden sommige dieren nog geleefd hebben toen ze erin werden gestopt. De politie van Mohave County meldt dit zelf op Facebook.

 1. In Nederland nu 15 gevestigde wolven mét territorium, nog eens 11 zwerfwolven en wellicht ook welpjes op komst

  In Nederland nu 15 gevestigde wolven mét territori­um, nog eens 11 zwerfwol­ven en wellicht ook welpjes op komst

  Vijftien wolven hebben op dit moment in Nederland een territorium gevonden. Onder die vijftien dieren zijn vier paartjes, die later dit jaar mogelijk ook weer welpen krijgen. Daarnaast zijn in de afgelopen maanden minimaal elf zwerfwolven door het land getrokken, zo blijkt uit een kwartaalrapportage van BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder andere de wolvenschade afhandelt.
 2. Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”
  Ichtegem

  Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”

  Meer dan 100 slangen en hagedissen zijn gestorven tijdens een reis van Zaventem naar Vietnam. In totaal werden 200 reptielen vanuit ons land verzonden naar Azië, maar daar werden ze nooit opgehaald. “Twee maanden later arriveerden de drie dozen opnieuw in ons land en slechts 95 dieren overleefden het”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem, die de opvang en verzorging van de overlevende dieren op zich nam.

Wetenschap & Planeet