Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Al duizenden vogels aangespoeld op Britse oostkust door dodelijke variant vogelgriepvirus

Een dodelijke variant van het vogelgriepvirus heeft al duizenden zeevogels het leven gekost aan de Britse oostkust. Ze spoelen aan van Schotland tot Suffolk, in het zuiden van het land.

 1. Een veenmol in je moestuin: een vloek of een zegen? “Het is net een kakkerlak. Als je er één vertrapt, neem je honderden eitjes mee onder je schoen”
  PREMIUM

  Een veenmol in je moestuin: een vloek of een zegen? “Het is net een kakkerlak. Als je er één vertrapt, neem je honderden eitjes mee onder je schoen”

  In veengebieden in de Kempen en het Mechelse, en op andere plaatsen met veel humusrijke grond, stikt het van de veenmollen. Dit grote insect zwemt als een bever, tsjirpt als een krekel, graaft als een mol en kan nog vliegen ook. Volkstuinders zien ze oprukken en zijn daar niet altijd blij mee. Toch is niet iedereen negatief over dit ‘prehistorische monstertje’.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Vijf zwemmers gebeten door haai bij New York in amper twee weken tijd: “Nieuwe normaal”
  Play
  3

  Vijf zwemmers gebeten door haai bij New York in amper twee weken tijd: “Nieuwe normaal”

  De voorbije twee weken werden vijf haaienaanvallen gemeld voor de kust van Long Island in de Amerikaanse staat New York. Niemand raakte zwaargewond. Zandtijgerhaaien, zandbankhaaien of schemerhaaien worden als vermoedelijke schuldigen aangeduid. Badgasten hoeven niet bang te zijn. “Deze dieren hebben niet de tanden of kaakstructuur waarmee ze een mens kunnen opeten, zelfs als ze dat zouden willen”, proberen de autoriteiten gerust te stellen.
 4. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.

Wetenschap & Planeet