Afrikaanse olifant
Volledig scherm
Afrikaanse olifant © getty

Afrikaanse olifanten hebben status van bedreigde en ernstig bedreigde diersoort

De Afrikaanse savanneolifant en de bosolifant zijn geclassificeerd als "bedreigd" en "ernstig bedreigd" in de rode lijst van bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Deze aanpassing komt na een recent besluit van de African Elephant Specialist Group (AfESG) dat de wetenschap vanaf nu bosolifanten en savanneolifanten als twee verschillende soorten zal behandelen. Dat melden WWF en het IUCN donderdag.

3 reacties

 • Marion Van Saan

  1 jaar geleden
  En de Spaanse koning ging er nog een neerschieten.
 • philippe schotte

  1 jaar geleden
  Gisteren stonden nog twee Amerikanen te pronken op facebook met hun pas neergeschoten prooi ... een olifant die net twee jaar geworden was . Zo zie je maar !!
 • Mi Janssens

  1 jaar geleden
  Verbied gebruik in alles ook als medicatie en over heel de wereld! Probeer toch eens deze prachtige diersoort te redden van die massa criminelen!! Hallo wakker worden!
 1. Van ‘aanhankelijke’ labradoodle tot ‘agressieve’ rottweiler, hondenras heeft toch minder te maken met karakter van honden volgens wetenschappers

  Van ‘aanhanke­lij­ke’ labradood­le tot ‘agressieve’ rottweiler, hondenras heeft toch minder te maken met karakter van honden volgens wetenschap­pers

  Wanneer mensen beslissen om een hond te nemen, gaat het bij het kiezen van de trouwe viervoeter om meer dan alleen het uiterlijk. Mensen die een speelse en slimme hond willen, gaan vaak voor een border collie. Een labrador wordt dan weer het vaakst als familiehond gekozen en wanneer mensen een echte waakhond willen, kiezen ze al snel voor een rottweiler. Hondenrassen worden al jaren gedefinieerd door bepaalde gedragingen en temperamenten, maar nu suggereert een nieuwe genetische studie dat ras alleen een slechte voorspeller is van het gedrag van honden.

Wetenschap & Planeet