(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photonews

ABS wil everzwijnen doodschieten: "Alleen zo kan uitbraak Afrikaanse varkenspest beperkt worden"

Om snel het hoofd te kunnen bieden aan de uitbraak van Afrikaanse varkenspest onder everzwijnen vraagt het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) om zonder uitstel over te gaan tot een algemene afschot van everzwijnen op Belgisch grondgebied. "Alleen zo kan de uitbraak geïsoleerd en beperkt worden tot de zone waar de vaststelling van het virus gebeurde. Het is de enige manier om de tikkende tijdbom te ontmantelen. Er is geen andere optie mogelijk", zegt het ABS. 

32 reacties

 • van royen rudi

  3 jaar geleden
  hebben ze er al eens aan gedacht,de pest is gekomen op het zelfde moment dat de wolven het land zijn binnen gekomen en het grote aantal vossen,eksters,kraaien,verwilderde katten,dus die ook afschieten het zijn allemaal krengen of vuilbak eters
 • Bert Vanpoucke

  3 jaar geleden
  Laten we vooral hopen dat het bij dit ene voorval blijft. Dat zal voor iedereen het beste zijn. Consumenten, producenten, natuurverenigingen en de economie
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Wat is dat toch voor een vaudeville! De vogelgriep kwam van migrerende vogels. Neen, het komt van bedrijven met overbevolking. De stress van de beesten en het nepvoedsel dat ze krijgen is een uitnodiging voor ziekten. Idem voor varkens. Die beesten zijn te intelligent om dik te worden op een beperkte ruimte. In het wild levende dieren hebben daar niks mee te maken! Bovendien verdenk ik dat het opgezet spel is om de markt te beheersen door sommigen.
 • Karel Valgaern

  3 jaar geleden
  Misschien ineens ook alle staldieren van degenen die het ABS vertegenwoordigen afschieten zonder vergoeding. Dan zijn we zeker dat er geen uitbraak komt. En voor ludwig zullen we in zijn woonomgeving alle mensen verplaatsen naar Afrika, dan is zijn probleem ook opgelost.
 • Gilbert Geldof

  3 jaar geleden
  Ludwig VD.B: ik denk eerder met "wij" dat dit uitzonderingen zijn. Als men al eens stopt met de massa kwekerijen van varkens. Of vindt jij het normaal dat er varkensvlees uitgevoerd wordt naar China? Van een ecologische voetafdruk gesproken.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet