Twitter @herckx/ Rob Van Herck
Volledig scherm
© Twitter @herckx/ Rob Van Herck

Aangespoelde orka overleden op strand van Cadzand

De orka, die zaterdagmiddag tot twee keer toe levend aanspoelde op het strand van Cadzand, net over de grens met Nederland, is om 23.25 uur overleden. Dat meldt SOS Dolfijn even voor middernacht. “Na een korte doodstrijd is ze ingeslapen op het strand. SOS Dolfijn is alle hulpverleners ontzettend dankbaar. Ook dank voor alle lieve berichten en medeleven”, tweet de organisatie.

48 reacties

 • Fanny Konings

  3 maanden geleden
  Een gestrand dier is volgens me steeds een hulpkreet? Is het niet raadzaam om het dier te vangen en na te checken vooraleer terug te duwen?
 • Gerard Braeckmans

  3 maanden geleden
  Patrick Van Snick, de zoogdieren krijgen dan voorrang op de andere soorten?
 • Joeri Janssens

  3 maanden geleden
  Hoe langer hoe meer gaan we dieren gelijkstellen met mensen. Niks fout mee, maar wie draait op voor de kosten als we die lijn gaan doortrekken ? In dit uitzonderlijke geval had men niet veel meer kunnen doen dan een dierenarts oproepen, het dier kon niet meer en dan rest er maar één ding.
 • Jen Carrago

  3 maanden geleden
  Dit getuigt van grote nalatigheid tegenover dit prachtige dier. Aangespoeld +- 15h30 en wat hebben ze gedaan? Met 4 man met de handen het dier wat in het water teruggeduwd. Een poging met een bootje en een net om haar verder in de zee te slepen was te duur! En die van der Hiele(hulpverlener??) verklaart op TV dat hij bang was dat zijn ziektekosten niet gingen betaald worden moest hij een klap van zijn staart krijgen! Ze hebben het dier dan maar laten afzien tot 23h00! Pure schande is dit!
 • emiel wouters

  3 maanden geleden
  @christophe pevenage. Waarom zo lang wachten om een orka te redden. Dat is het juist. het zijn hun dieren niet of hun kinderen. Maar ojee als ze op het belletje duwen van hun ziekbed, en er staat niet direct een dokter of verpleegster daar. Dan hangt er een vlieg aan de lamp. het deert ze gewoon niet als het hun niet aangaat.
 1. Bacteriën uit mammoetuitwerpselen tot leven gewekt in Nederlands laboratorium: “Een soort microbiotisch Jurassic Park”

  Bacteriën uit mammoetuit­werp­se­len tot leven gewekt in Nederlands laboratori­um: “Een soort microbio­tisch Jurassic Park”

  Het experiment van onderzoekers van een Nederlands laboratorium met een keutel van een 28.5000 jaar oude wolharige mammoet wordt een “soort microbiotisch Jurassic Park” genoemd. Volgens ‘Trouw’ werd het dier in 2012 in perfecte staat onder het ijs van Klein-Lajchovski, een Siberisch eiland, gevonden. Dat was al een bijzondere ontdekking, maar er bleken ook nog goed bewaarde uitwerpselen in het dier te zitten. Dat bracht de Nederlandse onderzoekers op ideeën.
 1. Daarom plast je kat op andere plekken dan de kattenbak: "Eén bak is te weinig, en een deurtje is niet fijn”
  PREMIUM

  Daarom plast je kat op andere plekken dan de kattenbak: "Eén bak is te weinig, en een deurtje is niet fijn”

  Kattenpis op je vers gewassen lakens, het is geen lachertje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks ‘I Love Happy Cats’ heeft geschreven, helpt je op weg. “Het is heel belangrijk om het verschil te weten tussen plassen en sproeien”, aldus de experte.
 2. Schattenjagers op zoek naar mammoetbotten in New Yorkse East River

  Schattenja­gers op zoek naar mammoetbot­ten in New Yorkse East River

  Schattenjagers zijn in New York City gestart aan een zoekactie naar mammoetbotten in de East River. Een mijnwerker uit Alaska vertelde in een podcastaflevering van Joe Rogan, een Amerikaanse comedian en acteur, dat het American Museum of Natural History in de jaren 1940 heel wat mammoetbotten en fossielen in de rivier gedumpt zou hebben. Het museum ontkent dit, maar enkele schatzoekers wagen toch een poging in de hoop iets te vinden.