Twitter @herckx/ Rob Van Herck
Volledig scherm
© Twitter @herckx/ Rob Van Herck

Aangespoelde orka overleden op strand van Cadzand

De orka, die zaterdagmiddag tot twee keer toe levend aanspoelde op het strand van Cadzand, net over de grens met Nederland, is om 23.25 uur overleden. Dat meldt SOS Dolfijn even voor middernacht. “Na een korte doodstrijd is ze ingeslapen op het strand. SOS Dolfijn is alle hulpverleners ontzettend dankbaar. Ook dank voor alle lieve berichten en medeleven”, tweet de organisatie.

48 reacties

 • Fanny Konings

  3 maanden geleden
  Een gestrand dier is volgens me steeds een hulpkreet? Is het niet raadzaam om het dier te vangen en na te checken vooraleer terug te duwen?
 • Gerard Braeckmans

  4 maanden geleden
  Patrick Van Snick, de zoogdieren krijgen dan voorrang op de andere soorten?
 • Joeri Janssens

  4 maanden geleden
  Hoe langer hoe meer gaan we dieren gelijkstellen met mensen. Niks fout mee, maar wie draait op voor de kosten als we die lijn gaan doortrekken ? In dit uitzonderlijke geval had men niet veel meer kunnen doen dan een dierenarts oproepen, het dier kon niet meer en dan rest er maar één ding.
 • Jen Carrago

  4 maanden geleden
  Dit getuigt van grote nalatigheid tegenover dit prachtige dier. Aangespoeld +- 15h30 en wat hebben ze gedaan? Met 4 man met de handen het dier wat in het water teruggeduwd. Een poging met een bootje en een net om haar verder in de zee te slepen was te duur! En die van der Hiele(hulpverlener??) verklaart op TV dat hij bang was dat zijn ziektekosten niet gingen betaald worden moest hij een klap van zijn staart krijgen! Ze hebben het dier dan maar laten afzien tot 23h00! Pure schande is dit!
 • emiel wouters

  4 maanden geleden
  @christophe pevenage. Waarom zo lang wachten om een orka te redden. Dat is het juist. het zijn hun dieren niet of hun kinderen. Maar ojee als ze op het belletje duwen van hun ziekbed, en er staat niet direct een dokter of verpleegster daar. Dan hangt er een vlieg aan de lamp. het deert ze gewoon niet als het hun niet aangaat.