Een illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

71 kilo aan zwerfvuil gevonden in maag Indische koe

DierenIn India is maar liefst 71 kilogram aan zwerfvuil - voornamelijk plastic - gevonden in de maag van een koe. Dat kwam aan het licht nadat het dier betrokken raakte bij een ongeval, aldus de organisatie die de koe behandelde.

6 reacties

 • Joke Weyts

  1 maand geleden
  Er bestaan filmpjes genoeg die laten zien hoe de vuilniskarren in India aanschuiven en hun afval gewoon rechtstreeks in een rivier dumpen. Amen.
 • Willem Sliggers

  1 maand geleden
  Het zijn ook zwerfkoeien en niemand kijkt er naar om , dus is het vrij logisch dat ze vol zwerfvuil zitten. Dud containerparken en vuilnisbakken zijn de oplossing !
 • Michel Van der Hoydowch

  1 maand geleden
  In India is werkelijk alles gepollueerd ,dooroverbevolking en religies betert het niet . Straten ,rivieren , lucht verkeren in dramatische toestand en dit desondanks Indiërs een slim volk is.
 • Charity Swinnen

  1 maand geleden
  Verbaast mij niks. Is in zuid Afrika ook zo, voorbij stukken gereden 10x erger dan het stort, maar hier woonden mensen en dieren. Sorteren en recycleren is iets van rijkere landen. Wie moet krabben om rond te komen interesseert zich niet om het milieu en vervuiling. Is dus vechten tegen de bierkaai.
 • johanneke li

  1 maand geleden
  India... In china waren ze zo slim om jarenlang een geboortebeperking op te leggen, maar in India liet men gedijen met alle gevolgen van dien! de drukste mierenhoop van de wereld...
 1. Lady Gaga ‘emotioneel en dankbaar’ na veilige terugkeer van gestolen honden: “Ze staat voor eeuwig in het krijt”
  Celebrities

  Lady Gaga ‘emotioneel en dankbaar’ na veilige terugkeer van gestolen honden: “Ze staat voor eeuwig in het krijt”

  Lady Gaga (34) kan weer opgelucht ademhalen. Vorige week gingen enkele hondendieven met de Franse bulldogs van de zangeres aan de haal. Twee van haar drie honden waren meegenomen, maar werden ondertussen door een vrouw teruggevonden in een steegje. Volgens haar entourage is Gaga “dankbaar en emotioneel” en staat ze “voor eeuwig in het krijt” bij haar hondenuitlater.
 2. Nog nooit zo’n lange periode zonder corrida's: Spaanse vechtstierenfokkers op rand van faillissement
  12

  Nog nooit zo’n lange periode zonder corrida's: Spaanse vechtstie­ren­fok­kers op rand van faillisse­ment

  De coronapandemie in Spanje spaart ook de sector van de stierengevechten allerminst. Sinds Europa vorige lente in lockdown ging, zijn de arena’s desolate plekken. Zo’n lange periode zonder stierengevechten is ongezien in de Spaanse geschiedenis. Zelfs in oorlogstijd gingen de corrida’s door, weet InSpanje. De vechtstierenfokkers dreigen door de stilstand massaal financieel kopje-onder te gaan.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

Wetenschap & Planeet