Amerikaanse bizons in de Rocky Mountains.
Volledig scherm
Amerikaanse bizons in de Rocky Mountains. © REUTERS

45.000 vrijwilligers melden zich om bizons te doden bij Grand Canyon

Ruim 45.000 Amerikanen doen mee aan een loterij in de staat Arizona. De prijs? Op bizonjacht in de Grand Canyon, één van de diepste en indrukwekkendste kloven ter wereld.

17 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Er zijn 5+ hectare land nodig om een volgroeide bizon te ondersteunen, dat betekend 80.000 hectare of meer voor deze 800 bizons. Maar er zijn meer dan 90 soorten andere zoogdieren leven in het Grand Canyon National Park, waardoor dit park een grotere diversiteit aan zoogdiersoorten heeft dan Yellowstone, oa: bighorn sheep, mountain elanden, mule deer, bergleeuwen, wolven, vossen etc. De Grand Canyon National Park staat geclassificeerd als een woestijn. En krijgt maar 59 cm regen/sneeuw p/jaar.
 • Marc Puystiens

  1 maand geleden
  jup... maar mensen zijn er niet teveel...
 • louis van hoeylandt

  1 maand geleden
  30 tot 60.milj en nu zijn 600 bizons al te grote groep ..schade aan water ...drinken ze te veel ...eten ze te veel gras op de eindeloze prairie ..ja watte
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Er is geen andere keuze, er is niet genoeg voedsel voor 800 bizons in deze omgeving. Deze bizons vermenigvuldigen zich als konijnen. Wolven werden geïntroduceerd om deze meerdere kuddes kleiner te houden. Maar het was vergeefs, deze bizons leerde zeer vlug, om zich op de juiste manier te verdedigen. In 2011 werden 300 bizons gevangen en geslacht. Kom ze maar "gratis" halen werd meerdere male geprobeerd, maar de bizons richtte zoveel schade aan trailers en equipment dat het werd onbetaalbaar.
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Had men toen de indianen niet geciviliseerd en van hun grondgebied had verdreven wat die op ecologische redenen geen probleem. Zij hadden dit als hun jachtterrein, en nu hebben ze drank en drugs in plaats van hun terreinen waar hun eten voor het rapen lag afgenomen, en er niets mee gedaan.

Wetenschap & Planeet