30.000 euro boete voor ernstige dierenverwaarlozing

Een koppel Pepingse veehouders is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot geldboetes van 30.000 euro omdat op hun boerderij herhaaldelijk ernstige inbreuken op het dierenwelzijn waren vastgesteld. Het koppel was in 2012 al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten en had toen ook een beroepsverbod opgelegd gekregen maar dat verhinderde hen niet om verder te boeren. Ook ditmaal legde de rechter hen het verbod op ooit nog dieren te houden voor landbouwdoeleinden.

 1. ‘Bobcat’ zorgt voor ontruiming van middelbare school, terwijl het een vermiste huiskat is
  Play

  ‘Bobcat’ zorgt voor ontruiming van middelbare school, terwijl het een vermiste huiskat is

  In deze middelbare school worden alle leerlingen naar huis gestuurd omdat er een ‘bobcat’ wordt vastgelegd op de bewakingscamera’s. Agenten komen ter plaatse om het wilde dier te zoeken. Na een twee uur lange zoektocht vinden ze geen bobcat maar wel een vermiste kat, Kashi. De huiskat wordt overgebracht naar een asielcentrum, daar wordt zijn chip ontdekt. Zo kunnen ze hem met zijn familie herenigen.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Amerikaanse vrouw verjaagt berenfamilie
  Play

  Vrouw duwt beren van muur om hondjes te redden

  Het moet je maar overkomen, zo’n hele berenfamilie in je tuin. De Amerikaanse Hailey Morinico hoorde haar honden enorm veel lawaai maken in de tuin en bij het kijken ontdekt ze een moederbeer met twee welpjes. De beer probeert haar welpen te beschermen en haalt uit naar de honden. Wanneer Hailey dat ziet, stormt ze genadeloos op de beer af om haar honden te beschermen. De gebeurtenis gaat intussen viraal op het internet. Bekijk het in bovenstaande video.