Op vraag van de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid heeft een brandweerman zondagavond 20.000 kuikens vergast op het tarmac van Brussels Airport.
Volledig scherm
Op vraag van de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid heeft een brandweerman zondagavond 20.000 kuikens vergast op het tarmac van Brussels Airport. © RV

20.000 kuikens vergast op luchthaven Zaventem: "Geen verschil tussen pakjes van Amazon en dieren"

Op vraag van de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid heeft een brandweerman zondagavond 20.000 kuikens vergast op het tarmac van Brussels Airport. Twee ­pogingen om de diertjes naar Kinshasa over te vliegen, mislukten en de exporteur wilde de container niet terugnemen. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. 

73 reacties

 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  Met die 20.000 kuikens kon men in Kinshasa heel veel hongerige kindermondjes gevoed hebben ...
 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Wie geen respect heeft voor dieren, Heeft dit meestal ook niet voor mensen!
 • Jos Plessers

  3 jaar geleden
  Je zal maar een dier wezen tegenwoordig....eeuwige schande hoe sommigen omspringen met dieren
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Als er iemand moet vervolgd worden is het volgens mij diegene die het vervoer regelt. Hij moet op onvoorziene situaties gepast kunnen reageren en zo niet het transport weigeren. Maar dan doet de concurrent het wel.
 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Respectloos!!
 1. Uniforme huisdiersticker moet dierenlevens redden: "Wie zijn huisdier graag ziet, maakt het de brandweer gemakkelijk"

  Uniforme huisdier­stic­ker moet dierenle­vens redden: "Wie zijn huisdier graag ziet, maakt het de brandweer gemakke­lijk"

  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert een uniforme huisdiersticker die dierenlevens moet redden bij noodsituaties. Mensen kunnen de sticker op hun raam kleven om aan de hulpdiensten aan te geven hoeveel huisdieren ze hebben. Minister Weyts geeft steden en gemeenten nu de mogelijkheid in te tekenen op een uniforme huisdiersticker, die gedrukt wordt op kosten van de Vlaamse overheid. De lokale besturen moeten dan enkel nog instaan voor de verdeling.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

Wetenschap & Planeet