De jongen werd naar de Grendelbaan in Diepenbeek gelokt waar hij in een wagen werd geduwd.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongen werd naar de Grendelbaan in Diepenbeek gelokt waar hij in een wagen werd geduwd. © Borgerhoff

Zes jonge gangsters ontvoeren 17-jarige nadat drugsgeld ‘vermist geraakt’... Tot blijkt dat ze de verkeerde aan het afrossen zijn

Een groepje jongeren heeft vorige week een 17-jarige uit Diepenbeek ontvoerd in het kader van een drugsverhaal. Het slachtoffer werd in een wagen geduwd en kreeg zware klappen. Tot de daders na meer dan een uur rondrijden eindelijk in de gaten kregen dat ze ‘de verkeerde’ te pakken hadden. “Toch zijn het geen zware jongens”, aldus één van de advocaten. “Ze zijn impulsief geweest.”

  1. Woede borrelt op na babyborrel: 30-jarige man riskeert 12 maanden cel voor slagen en verwondingen

    Woede borrelt op na babyborrel: 30-jarige man riskeert 12 maanden cel voor slagen en verwondin­gen

    Een 30-jarige man uit Diepenbeek riskeert een celstraf van twaalf maanden en een boete van 400 euro voor drie feiten van slagen en verwondingen, waarvan twee onder bezwarende omstandigheden. De gebeurtenissen speelden zich af op 12 november 2018. “Eigenlijk is het allemaal begonnen in de nasleep van een babyborrel, waar ik in een conflict belandde met mijn eigen ouders", stelde de beklaagde. Daarna is de situatie ‘ontploft’. Volgens de procureur werd de partner van de man bij de keel gegrepen en vluchtte ze naar haar moeder. Later die dag liep het opnieuw mis toen de man een gesprek volgde dat zijn partner had gevoerd. “Hij sleurde haar mee naar het terras, gooide haar buiten en zei dat hij het dochtertje zou meenemen." De procureur gaf wel aan te kunnen leven met een mogelijk uitstel van de straf.