De jongen werd naar de Grendelbaan in Diepenbeek gelokt waar hij in een wagen werd geduwd.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongen werd naar de Grendelbaan in Diepenbeek gelokt waar hij in een wagen werd geduwd. © Borgerhoff

Zes jonge gangsters ontvoeren 17-jarige nadat drugsgeld ‘vermist geraakt’... Tot blijkt dat ze de verkeerde aan het afrossen zijn

Een groepje jongeren heeft vorige week een 17-jarige uit Diepenbeek ontvoerd in het kader van een drugsverhaal. Het slachtoffer werd in een wagen geduwd en kreeg zware klappen. Tot de daders na meer dan een uur rondrijden eindelijk in de gaten kregen dat ze ‘de verkeerde’ te pakken hadden. “Toch zijn het geen zware jongens”, aldus één van de advocaten. “Ze zijn impulsief geweest.”

  1. Kortessemse exhibitionist (33) stemt in met residentiële behandeling

    Kortessem­se exhibitio­nist (33) stemt in met residen­tiële behande­ling

    Een 33-jarige man uit Kortessem heeft na veel twijfel ingestemd met een residentiële behandeling voor zijn drugsproblematiek. Die leidde ertoe dat hij in de regio rond Diepenbeek diverse malen feiten van exhibitionisme pleegde. Doorgaans was hij te fiets. Bij een eerdere behandeling kwam hij niet persoonlijk voor de rechter, dat deed hij nu wel. Het probleem van de dertiger werd er verduidelijkt. Ook één slachtoffer kwam aan het woord en was duidelijk aangeslagen door de gebeurtenissen. De rechter legde uit dat een behandeling nodig was om toekomstige slachtoffers te vermijden. Na veel aarzelen zag hij in dat het de beste bestraffing was.
  2. De coronacijfers in Diepenbeek van zondag 18 oktober

    De coronacij­fers in Diepenbeek van zondag 18 oktober

    In Diepenbeek zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 41 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Diepenbeek op 215 te liggen. Omdat Diepenbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.