Steffen Brans van Appwise wil zijn personeel betalen met bitcoins.
Volledig scherm
PREMIUM
Steffen Brans van Appwise wil zijn personeel betalen met bitcoins. © Borgerhoff

Zaakvoerder wil personeel betalen met bitcoins: “Maar Belgische overheid loopt achter”

DiepenbeekUw loonbriefje voortaan in bitcoins in plaats van euro uitbetaald zien worden? Steffen Brans, CEO van het digitaal bedrijf Appwise uit Diepenbeek zou het vandaag nog doen. En een groot deel van zijn personeel ziet dat ook effectief zitten. “In Nederland kan dat al, maar in België lopen we helaas achter", zegt de man. Ter info: één bitcoin is momenteel zo’n 32.000 euro waard.

 1. Twintiger die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Twintiger die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een 24-jarige man uit Beringen vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de tenniswereld. De twintiger bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. De man riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 2. ‘Evenementenman’ Robby gooit roer om en start gezonde voedingswinkel in hoofdkantoor: “Ik hou het niet meer uit om te blijven wachten op perspectief”
  PREMIUM
  Diepenbeek

  ‘Evenemen­ten­man’ Robby gooit roer om en start gezonde voedings­win­kel in hoofdkan­toor: “Ik hou het niet meer uit om te blijven wachten op perspec­tief”

  De coronacrisis hakt er hard in voor de evenementensector. Zo ook voor Robby Vandereyt (45), die een artiesten- en evenementenbureau uitbaat in Diepenbeek. Maar bij de pakken blijven neerzitten, doet hij niet. Hij heeft een gezonde voedingswinkel geopend in de inkomhal van zijn hoofdkantoor. “Blijven wachten op perspectief voor onze sector en niets doen, dat houd ik niet vol.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'