Het wegdek kwam bijna 20 centimeter omhoog.
Volledig scherm
Het wegdek kwam bijna 20 centimeter omhoog. © Joris Stevens (FB)

Wegdek E313 komt omhoog door de hitte: schade aan meerdere wagens

Levensgevaarlijke taferelen gisteravond op de E313 in Diepenbeek richting Antwerpen. Daar kwam het wegdek omhoog door de hitte. Meerdere wagens raakten daardoor beschadigd.

 1. De coronacijfers in Diepenbeek van maandag 5 oktober

  De coronacij­fers in Diepenbeek van maandag 5 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Diepenbeek minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 24. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Diepenbeek op 126 te liggen. Omdat Diepenbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Vier coronapatiënten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius
  Tongeren

  Vier coronapa­tiën­ten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius

  In het AZ Vesalius in Tongeren liggen momenteel vier coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste cijfers. In totaal zijn er 9 bedden voorzien voor die patiënten, dus er is zeker nog marge. Het ziekenhuis telt in totaal 326 bedden, waarvan er 22 bezet zijn door coronapatiënten. In de eerste piek tijdens het voorjaar lagen er maximaal 8 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het maximumaantal wat coronapatiënten betreft in het hele ziekenhuis bedroeg toen 68.