Vrouw moet 36.500 euro betalen aan ex voor messteek in de hand

I. (49) uit Diepenbeek trok op 22 februari 2015 met een mes naar de woning van haar ex in Schalkhoven. “Ze hield een mes tegen haar keel. Toen ik dat wilde vastpakken, begon ze in mijn richting te steken,” getuigde slachtoffer C. (41). De man houdt een blijvend letsel over aan zijn hand en pols. I. kreeg opschorting van straf, maar moet haar ex ruim 36.500 euro schadevergoeding betalen.

 1. De coronacijfers in Diepenbeek van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Diepenbeek van zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Diepenbeek minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 21. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Diepenbeek op 110 te liggen. Omdat Diepenbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Beringenaar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrachting van meisje met verstandelijke beperking

  Beringe­naar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrach­ting van meisje met verstande­lij­ke beperking

  Een 50-jarige Beringenaar is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor de aanranding van een minderjarige vrouw met een verstandelijke beperking. De feiten speelden zich af in Lummen tussen 8 juni 2018 en 14 juli 2018. Het slachtoffer had verklaard dat ze verliefd was op de beklaagde, maar de rechtbank oordeelt dat het totaal verkeerd was om seksuele daden bij haar te stellen. “Bovendien verklaart het slachtoffer ook dat ze op bepaalde ogenblikken gedwongen werd door de beklaagde.” De man had reeds een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel gekregen voor zedenfeiten. Hij krijgt nu nog een uitstel voor de helft van de celstraf. Bij het slachtoffer heeft hij een contactverbod en hij moet zich ook laten begeleiden voor zijn financiële problemen. Daarnaast wordt hij ook voor vijf jaar ontzet uit de rechten. Aan het slachtoffer en haar omgeving moet hij een schadevergoeding van 6.250 euro betalen.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery