Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © thinkstock

Verboden barbecue verhit gemoederen: vijftiger riskeert werkstraf

Een 50-jarige man uit Laakdal kijkt aan tegen een werkstraf van 120 uren en een geldboete van 400 euro nadat hij in augustus 2018 betrokken was bij een opstootje op een oldtimertreffen in Diepenbeek. 

 1. Patrick Nulens (Zonhoven United): “Plannen van vernieuwde accommodatie op de Basvelden zijn klaar, in mei starten de werken”

  Patrick Nulens (Zonhoven United): “Plannen van vernieuwde accommoda­tie op de Basvelden zijn klaar, in mei starten de werken”

  Eersteprovincialer Zonhoven United zag tijdens de coronacrisis net als vele andere clubs heel wat inkomsten aan zich voorbijgaan. Toch is de club niet bij de pakken blijven zitten. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de vernieuwing van de accommodatie aan de Basvelden en Oniva-verzekeringen verbond zijn naam aan de bloeiende United-jeugdacademie. “Een dikke pluim voor ondernemers die in deze sombere tijden dergelijke engagementen aangaan”, klinkt Zonhovens voorzitter Patrick Nulens tevreden.
 2. Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar
  Genk

  Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar

  Een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man stonden in de zomer van 22 augustus 2018 op het punt om te trouwen, toen ze samen op hotel gingen in Hasselt. “Ik heb nog een verrassing voor u", vertelde de man. Hij wekte de indruk de vrouw een halsketting om te doen, maar in plaats daarvan begon hij haar te wurgen. De vrouw liep ernstige bloedingen op. Haar ex-aanstaande krijgt een celstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel.
 1. Studenten UCLL verkopen zelfgemaakte kerstkaartjes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede
  Hasselt/Hoeselt

  Studenten UCLL verkopen zelfgemaak­te kerstkaart­jes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede

  Een groepje van oud-studenten van UCLL verkoopt deze maand pakketjes met vier zelfgemaakte kerstkaarten ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede. Het initiatief is ontstaan nadat negen studenten tijdens een Erasmusproject in aanraking kwamen met de lokale problemen. “Wij willen hen vooral helpen op vlak van onderwijs, voeding en hygiëne”, vertelt bezielster Daria Loyens.
 2. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”
  Hechtel/Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneka’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatsApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"