Grote controleactie tegen spoorlopers aan Station Diepenbeek.
Volledig scherm
Grote controleactie tegen spoorlopers aan Station Diepenbeek. © Mine Dalemans

Tien ‘spoorlopers’ en roodrijders betrapt aan station in Diepenbeek

Zes doden vielen er dit jaar al aan de spooroverwegen in ons land. Vaak door voetgangers of fietsers die nog snel even tussen de slagbomen willen doorglippen. Levensgevaarlijk volgens spoorbeheerder Infrabel. Precies daarom organiseren zij deze maand hun eigen ‘flitsmarathon’ tegen spoorlopers. Woensdag was ook Limburg aan de beurt en stelden medewerkers van Securail en de lokale politie zich verdekt op achter de elektriciteitscabines aan onder meer de overweg in Diepenbeek. Ze betrapten er de ene overtreder na de andere.

  1. Tsjetsjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtoffer van vechtpartij

    Tsjet­sjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtof­fer van vechtpar­tij

    Twee Tsjetsjenen van 29 jaar zijn door de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor hun betrokkenheid bij een zware vechtpartij in de stationsbuurt van Hasselt. Een 37-jarige Marokkaan kreeg het zo zwaar te verduren dat men in het ziekenhuis een deel van zijn frontale hersenkwab moest verwijderen. De feiten speelden zich af op 6 augustus 2015. In totaal waren de daders met vier, maar twee beklaagden konden een celstraf ontlopen en moeten enkel een werkstraf uitvoeren. De politie kwam op het spoor van het kwartet door onderzoek met camerabeelden en de controle van hun BMW dezelfde nacht van de feiten. Daarnaast waren er ook enkele getuigen. Het Tsjetsjeens kwartet moet samen in totaal 142.575 euro betalen aan het Marokkaans slachtoffer van de vechtpartij.
  2. Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrodeabdij: “Ze vreesde voor haar leven”

    Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrode­ab­dij: “Ze vreesde voor haar leven”

    Op 29 november 2018 sloeg een 44-jarige man uit Hasselt helemaal tilt. De man had het al een tijdje moeilijk bij het verwerken van de dood van zijn broer en vluchtte in de drank. Dat deed hij ook die bewuste herfstdag. Aan de Abdijsite Herkenrode zocht hij vervolgens menselijk contact. Een willekeurige vrouw werd door hem bij de keel gegrepen. “Ze vreesde voor haar leven", vertelde advocaat Luk Delbrouck.