Volledig scherm
© Photo News

Stijging van aantal besmettingen in Diepenbeek op maandag 19 oktober

 1. Eva (30) en Mariana (34) zamelen met zelfgemaakt gebak geld in voor humanitaire hulp in Armenië: “We willen iets voor ons vaderland betekenen”
  PREMIUM
  Hasselt/Diepenbeek

  Eva (30) en Mariana (34) zamelen met zelfge­maakt gebak geld in voor humanitai­re hulp in Armenië: “We willen iets voor ons vaderland betekenen”

  Hoewel Rusland, Armenië en Azerbeidzjan een overeenkomst hebben ondertekend om het gewapende conflict over de betwiste regio Nagorno-Karabach een halt toe te roepen, wacht de Armeense Eva Grigoryan (30) uit Diepenbeek niet zomaar af. Met zelfgemaakt gebak zamelt zij samen met Mariana Shahbazyan (34) uit Hasselt en acht andere Limburgse vriendinnen geld in voor humanitaire hulp in Armenië. “De oorlog heeft ons leven op pauze gezet. Allemaal willen we iets voor ons vaderland betekenen.”
 2. Hasselaar dreigt ex ‘in stukken te snijden’ en krijgt tien maanden cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar dreigt ex ‘in stukken te snijden’ en krijgt tien maanden cel met uitstel

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 43-jarige Hasselaar veroordeeld tot een celstraf van tien maanden met uitstel nadat hij zij ex-partner verwondde. Het koppel was achttien jaar samen, maar dit jaar liep het grondig mis. Dat gebeurde onder meer op 24 augustus dit jaar. Bij het verhoor van de politie op 27 augustus gaf de man toe dat hij met flesjes handgel naar de vrouw had gegooid, haar had geschopt en bovendien had gedreigd om haar ‘in stukken te snijden en in een zak te steken’. Van de gebeurtenissen kon het slachtoffer een geluidsfragment voorleggen. De man moet zich nu houden aan probatievoorwaarden en onder meer zijn agressieproblematiek laten aanpakken.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas