Vele auto’s passeerden voorbij de familie van Niels.
Volledig scherm
Vele auto’s passeerden voorbij de familie van Niels. © Karolien Coenen

Rouwstoet door Diepenbeek om Niels (19) te gedenken: “Als steun aan zijn familie”

DiepenbeekEnkele honderden auto’s hielden zondag een optocht door Diepenbeek om Niels Vandersmissen te eren. Zondagmorgen gebeurde dat ook al eens met een vijftigtal tractoren. De vrienden van Niels wilden hem zo eren, nadat hij begin deze week verongelukte. Ook zijn ouders, broers en zusje kwamen kijken en spraken over een prachtig eerbetoon.

 1. Geen vakbondsactie, maar minuut applaus in Colruyt Sint-Truiden na zoveelste geval van ‘corona-agressie’
  Sint-Truiden

  Geen vakbondsac­tie, maar minuut applaus in Colruyt Sint-Trui­den na zoveelste geval van ‘corona-agres­sie’

  Geen vakbondsactie aan het Colruytfiliaal zoals gisteren aangekondigd, maar een welverdiend applaus in de Colruyt in Sint-Truiden vanochtend. Nochtans werd er woensdag opgeroepen tot een symbolische staking van enkele minuten na een zoveelste geval van ‘corona-agressie’. Daar werd gisteren een klant immers erg agressief toen een onthaalmedewerkster hem erop wees dat hij even moest wachten tot zijn winkelkar ontsmet was. Daarop werd de man kwaad en reed hij eerst met zijn kar tegen de benen van de vrouw. Alsof dat nog niet genoeg was, wachtte hij een ander personeelslid buiten aan de winkel op en bekogelde hij diens wagen met stenen. Toen het slachtoffer uitstapte, kreeg die ook nog eens een vuist in het gezicht, met een hersenschudding als resultaat. Het personeel en de christelijke vakbond ACV Puls reageerden woest en zijn het respectloze gedrag van sommige mensen grondig beu. “Al anderhalf jaar staan we in de frontlinie, net zoals het ziekenhuispersoneel. Maar terwijl zij applaus krijgen, worden wij uitgescholden, bespuwd en geslagen.”
 2. Hasselt krijgt eigen Monopolyspel als eerste in Limburg: “De Hasselaar? Die bepaalt het spelbord mee”
  Hasselt

  Hasselt krijgt eigen Monopoly­spel als eerste in Limburg: “De Hasselaar? Die bepaalt het spelbord mee”

  Nadat de Versuz alvast een ereplaats scoorde in de recente Monopoly-editie ‘Discotheken’, zal nu ook de volledige stad Hasselt als eerste in Limburg haar eigen spelborduitgave krijgen in november. Alle locaties van het klassieke spel worden daarvoor aangepast aan typisch Hasseltse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Zelf het bord mee invullen als Hasselaar? Ook dat kan nog.
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af