Volledig scherm
© Foto Van Galen

"Nu mijn droomjob: psychiatrisch verpleegkundige"

Lang moest Sylvia Creemers (44) niet nadenken over wat ze zou doen na de sluiting van de Fordfabriek. Na 22 jaar dienst wilde ze verpleegkunde studeren.

 1. “Een grote stap in relatieve stilte. Ja, dat wordt... raar”: Hannelore (18) maakt zich op voor haar eerste jaar aan de UHasselt
  PREMIUM

  “Een grote stap in relatieve stilte. Ja, dat wordt... raar”: Hannelore (18) maakt zich op voor haar eerste jaar aan de UHasselt

  De zomer uit, het academiejaar in. Zoals steeds maken studenten, proffen, medewerkers en vele anderen zich op voor een nieuw jaar aan de universiteit of hogeschool. Maar deze keer is het niet ‘zoals steeds’. Want hoe zal corona boven blokkend Hasselt hangen? Wij vroegen het aan zij die de zomer inruilen voor het academiejaar. Vandaag: Hannelore (18), eerstejaars aan de UHasselt.
 2. Gemeenteraad Sint-Truiden geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoerplan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaanbod voor Haspengouw komt”

  Gemeente­raad Sint-Trui­den geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoer­plan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaan­bod voor Haspengouw komt”

  De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft maandagavond gunstig advies gegeven voor het Openbaar Vervoerplan 2021. De stad doet dat wel enkel op voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met een beter aanbod aan treinverbindingen in de regio Haspengouw. Verder vraagt het bestuur een kernnetlijn kwalificatie voor de buslijn tussen Landen en Sint-Truiden in een halfuur-frequentie, alsook een reguliere lijnverbinding met Heers.