Diepenbekenaren die leuke ideeën hebben voor hun gemeente, kunnen op 19 mei meedoen aan de workshop 'burgerbudget'. (Illustratiebeeld Park Ven)
Volledig scherm
Diepenbekenaren die leuke ideeën hebben voor hun gemeente, kunnen op 19 mei meedoen aan de workshop 'burgerbudget'. (Illustratiebeeld Park Ven) © Karolien Coenen

Leuk idee voor jouw gemeente? Diepenbeek start met eerste workshop ‘burgerbudget’ op 19 mei

DiepenbeekHet lokaal bestuur van Diepenbeek start met het ‘burgerbudget’-project. Wil je jouw gemeente graag zelf mee vorm geven? Heb je een idee dat je al lang eens wilde realiseren? Op 19 mei kan jij mee bepalen rond welke thema’s er gewerkt kan worden en misschien investeert Diepenbeek niet minder dan 50.000 euro in jouw idee.

 1. Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroeders met hun glas wijn in de hand kennen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroe­ders met hun glas wijn in de hand kennen”

  Hij was voorzitter van de Limburgse rechtbank en is dat nu van museum De Mindere in Sint-Truiden. Voormalig onderzoeksrechter Tony Heeren (66) startte zijn loopbaan zo’n 40 jaar geleden vlak bij de Truiense minderbroeders. Hij keert nu terug naar de site met een team vol jong talent om het museum de toekomst in te loodsen. “De Mindere mag gerust wat meer op de kaart gezet worden.”
 2. IN BEELD. Drie dagen feest, muziek en sfeer in Genk tijdens Genk on Stage
  Genk

  IN BEELD. Drie dagen feest, muziek en sfeer in Genk tijdens Genk on Stage

  Na twee jaar van coronastilte was Genk dit weekend weer de setting voor het grootste gratis festival van Limburg. Genk on Stage mocht dit jaar kleppers als Bart Peeters, Compact Disk Dummies en Discobar Galaxie verwelkomen en dat heeft de organisatie geweten. Op vrijdag en zaterdag mocht het festival al zo’n 50.000 bezoekers verwelkomen. “En dan is onze hoofdact, De Jeugd van Tegenwoordig, zelfs nog niet gepasseerd", klinkt het.
 1. RESTOTIP: Voormalige finaliste ‘Mijn Restaurant’ opent restaurant in vierkantshoeve: “Op een dag een Michelinster halen, dat is mijn droom”
  PREMIUM
  Wellen

  RESTOTIP: Voormalige finaliste ‘Mijn Restaurant’ opent restaurant in vierkants­hoe­ve: “Op een dag een Michelin­ster halen, dat is mijn droom”

  Kent u Yanaika Skrzyszkowiak (41) nog? Ze werd destijds bekend als deelneemster van de eerste editie van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’ en werd in 2011 verkozen tot ‘Ladychef of the year’. Sinds begin deze maand heeft ze met ‘The Black Knife’ een nieuwe zaak in Wellen, die ze samen met haar schoonbroer Niels Vranken runt. “De eerste weken lopen goed, we willen eerst wandelen en daarna pas lopen”, bekijkt ze de zaken nuchter.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.