Heel wat durvers onder de PXL-studenten lieten zich van zestig meter hoog vallen, om het academiejaar goed te starten.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat durvers onder de PXL-studenten lieten zich van zestig meter hoog vallen, om het academiejaar goed te starten. © Mine Dalemans

Knallen op livemuziek, in botsauto’s en van zestig meter hoog: hogescholen UCLL en PXL zetten nieuw academiejaar stevig in

Hasselt/DiepenbeekOok de hogescholen mogen weer meer, en dat hebben de Hasseltse en Diepenbeekse studenten geweten. Zo zorgen de hogescholen UCLL en PXL deze week voor sfeervolle én uitdagende activiteiten om de start van het nieuwe academiejaar te vieren. Terwijl de UCLL-studenten zich maandag uitleefden in botsauto’s en aan eetkraampjes op hun campus, sprongen de PXL-studenten het nieuwe jaar létterlijk in vanop een kraan van zestig meter hoog. 

  1. Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwongen in eindejaarsmenu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”
    PREMIUM
    Hasselt

    Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwon­gen in eindejaars­me­nu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”

    Voor de slagers en traiteurs wordt het een moeilijke feestperiode. Zo moet slagerij Geerts op de Hasseltse Zuivelmarkt al in de eindejaarsfolder snoeien, “puur omdat we geen personeel vinden", zuchten zaakvoerders Thierry Geerts (41) en zijn vrouw Mieke Vanderstraten (41). De broers Anthony (42) en Frédéric Mestré (46) van traiteur Quetin zien dan weer geen einde aan hun zoektocht naar een vaste kok. “Vinden we die niet op tijd, dan moeten ook wij ons aanbod beperken.”