Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © WZC Residentie Prieelshof

Heb jij zin om verwend te worden met een heerlijke maaltijd in je eigen buurt? Kom dan zeker naar het buurtrestaurant in Diepenbeek

DiepenbeekGeniet samen met je buurtbewoners van een heerlijke maaltijd bij het buurtrestaurant in het ontmoetingscentrum Rooierheide. Jong, oud, vrijgezel of getrouwd: iedereen is welkom in het sociaal buurtrestaurant.

  1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
    PREMIUM
    Herbricht

    Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

    Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.