De sfeer kan niet stuk op het festival en testevent ‘Boer Zoekt Bier’ in Diepenbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De sfeer kan niet stuk op het festival en testevent ‘Boer Zoekt Bier’ in Diepenbeek. © Mine Dalemans

Geweldige sfeer op Diepenbeeks testevent ‘Boer Zoekt Bier’: “Dit is waar we zólang naar uitkeken”

DiepenbeekFeesten zonder coronaregels? Op ‘Boer Zoekt Bier’ in Diepenbeek kon het zaterdag weer van 13 uur tot liefst 1 uur ‘s nachts. Tenminste als de festivalgangers een hele rist aan coronacontroles passeren. “Gelukkig verliep dat heel vlot”, laat mede-organisator Jaak Roggen zaterdagavond weten. Met 3.000 verwachte feestvierders is het lokale festival meteen het grootste erkende testevent van Vlaanderen tot nog toe.

 1. Henry Odutayo (Eendracht Termien) scoort tweemaal en wordt daarna met een pijnlijke elleboogblessure naar het ziekenhuis gevoerd
  voetbal derde nationale B

  Henry Odutayo (Eendracht Termien) scoort tweemaal en wordt daarna met een pijnlijke elleboog­bles­su­re naar het ziekenhuis gevoerd

  Met twee mooie goals zette spits Henry Odutayo zijn team op weg naar een derde overwinning en de leidersplaats. Toch eindigde de wedstrijd voor Odutayo op een anticlimax. De Termienspeler viel halfweg de tweede helft ongelukkig op zijn elleboog en werd met de ziekenwagen afgevoerd. De wedstrijd lag twintig minuten stil. Termien won uiteindelijk verdiend met 3-1. Ondertussen wacht de club angstig af hoeveel weken het zijn spits zal moeten missen.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 1. Michel Dylst vraagt geld aan ex-mijnwerkers vanuit de gevangenis: “Hij heeft geen zwijgplicht, dus dat mag”
  PREMIUM
  Limburg

  Michel Dylst vraagt geld aan ex-mijnwer­kers vanuit de gevangenis: “Hij heeft geen zwijg­plicht, dus dat mag”

  “Nu heb ik u nodig!”, zo staat er in de recente mail van vzw KS Vriendenkring. Michel Dylst zélf vraagt er in eigen naam aan de achterban om geld te storten, en dat terwijl er een gerechtelijk onderzoek loopt over het mogelijk verduisteren van 1 miljoen euro. Dylst zit zelfs nog steeds in de cel. “Maar hij heeft geen zwijgplicht, dus hij mag anderen een volmacht geven om in zijn naam te communiceren", zegt de advocaat van Dylst.
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Sint-Truiden al wakker van de Rode Duivels? “Kerstsfeer en voetbal horen niet samen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Sint-Trui­den al wakker van de Rode Duivels? “Kerstsfeer en voetbal horen niet samen”

  De energiecrisis zal ongetwijfeld een invloed hebben op de beleving van het WK Voetbal in Qatar. Dat blijkt uit onze rondvraag in Sint-Truiden. Het stadsbestuur heeft tegenwoordig andere dingen aan het hoofd, maar ook de lokale horeca-uitbaters, handelaars en voetbalsupporters voelen weinig van het WK dat voor de deur staat. “De winter is niet de tijd van het jaar voor een WK", klinkt het.