De 'meest dodelijk boom van Vlaanderen' staat nu eindelijk achter een betonnen stootrand.
Volledig scherm
De 'meest dodelijk boom van Vlaanderen' staat nu eindelijk achter een betonnen stootrand. © Foto Karolien Coenen

'Dodelijke boom' achter betonnen rand

DIEPENBEEKDe 'meest dodelijke boom van Vlaanderen' staat sinds deze week eindelijk achter een dikke betonnen stootrand. Op de bewuste horrorplek aan de Boudewijnlaan in Diepenbeek gingen de voorbije jaren al veel bestuurders uit de bocht, om er tegen die boom te knallen. Vaak met tragische afloop. Dat moet nu verleden tijd zijn.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Vier coronapatiënten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius
  Tongeren

  Vier coronapa­tiën­ten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius

  In het AZ Vesalius in Tongeren liggen momenteel vier coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste cijfers. In totaal zijn er 9 bedden voorzien voor die patiënten, dus er is zeker nog marge. Het ziekenhuis telt in totaal 326 bedden, waarvan er 22 bezet zijn door coronapatiënten. In de eerste piek tijdens het voorjaar lagen er maximaal 8 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het maximumaantal wat coronapatiënten betreft in het hele ziekenhuis bedroeg toen 68.
 1. Stroompanne in gerechtsgebouw
  Hasselt

  Stroompan­ne in gerechtsge­bouw

  Het gerechtsgebouw van Hasselt kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag te kampen met een stroompanne. Daardoor raakte de verlichting en de verluchting in verschillende zalen defect. Dat is natuurlijk cruciaal om een zitting te laten plaatsvinden. Bovendien zijn verluchtingsproblemen door het coronavirus helemaal uit den boze. Na het nodige zoekwerk werden enkele zittingen verplaatst van zaal. Na een uur vertraging kon men dan toch van start gaan met de zaken op de agenda.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?