Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Discussie over barbecue leidt tot celstraf van zes maanden met uitstel

DiepenbeekEen 50-jarige Laakdallenaar is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel nadat hij op 19 augustus 2018 in Diepenbeek slagen uitdeelde aan een Bilzenaar (48) op een oldtimertreffen. Onderwerp van discussie: een barbecue bij het gezelschap uit de Kempen, die nochtans verboden werd door de organisatie. 

 1. ArcelorMittal onderzoekt of het zelf medewerkers kan vaccineren met coronavaccin, Marc Van Ranst acht kans klein dat grote bedrijven onderdeel worden van vaccinatiestrategie
  PREMIUM
  Gent/Zelzate/Genk/Luik/Geel

  ArcelorMit­tal onderzoekt of het zelf medewer­kers kan vaccineren met coronavac­cin, Marc Van Ranst acht kans klein dat grote bedrijven onderdeel worden van vaccinatie­stra­te­gie

  Staalgigant ArcelorMittal is in nauw overleg met de overheid om te kijken of het een rol kan spelen in de vaccinatiestrategie. Zo wordt onderzocht of het zijn 5.000 werknemers op de werkvloer kan vaccineren. Viroloog Marc Van Ranst acht de kans klein dat grote bedrijven ook daadwerkelijk een rol zullen spelen in de vaccinatiestrategie. “In het huidig scenario zullen er nooit voldoende vaccins tegelijkertijd ter beschikking zijn om een heel bedrijf te vaccineren.”
 2. Minderbroederssite wordt vaccinatiecentrum in Sint-Truiden: “56.000 inwoners worden hier gevaccineerd”
  Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken

  Minderbroe­ders­si­te wordt vaccinatie­cen­trum in Sint-Trui­den: “56.000 inwoners worden hier gevacci­neerd”

  De eerstelijnszone Haspengouw opteert voor twee vaccinatiecentra: één in Sint-Truiden en één in Borgloon. Op die manier kan de nabijheid gegarandeerd worden voor elke inwoner van het Haspengouw. In Sint-Truiden zal de Minderbroederssite fungeren als vaccinatiecentrum. De inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zullen daar terechtkunnen. In totaal worden er 56.000 mensen gevaccineerd.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen