De marathonloopster en fysicalerares werd door al haar meer dan 1.000 leerlingen van de Provinciale School gevierd.
Volledig scherm
PREMIUM
De marathonloopster en fysicalerares werd door al haar meer dan 1.000 leerlingen van de Provinciale School gevierd. © Mine Dalemans

Diepenbeek huldigt marathonloopster Mieke Gorissen (38) voor prachtprestatie op Olympische Spelen: “Soms geloof ik het nog steeds niet”

DiepenbeekDe Diepenbeekse marathonloopster Mieke Gorissen, die 28ste werd op de Olympische Spelen en het hele land met haar warm karakter beroerde, is maandagmiddag feestelijk gehuldigd door de gemeente. Daarvoor mocht de 38-jarige fysicalerares ook op de aanwezigheid van alle meer dan 1.000 leerlingen van haar Provinciale School rekenen, die hun lerares stuk voor stuk in sportpark Demerstrand toejuichten. “Ik dacht dat ik hier gewoon maar voor de scholenveldloop was.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Eerste inhoudelijke zitting in dossier-Reuzegom afgelopen: “Vier liter zeewater. Dat is de hoeveelheid die Sanda Dia heeft binnen gekregen”
  Hasselt

  Eerste inhoudelij­ke zitting in dos­sier-Reuzegom afgelopen: “Vier liter zeewater. Dat is de hoeveel­heid die Sanda Dia heeft binnen gekregen”

  Vanmiddag vond in de Hasseltse correctionele rechtbank de eerste inhoudelijke zitting plaats in het dossier Reuzegom. Enkele gerechtsdeskundigen moesten uitleg geven bij de fatale doop waarbij Sanda Dia om het leven kwam. Blijkt dat de natriumconcentratie bij het slachtoffer na de doop van begin december 2018 193 millimol per liter bedroeg (mol is de eenheid voor chemische hoeveelheid). De normale waarde bij een mens ligt tussen de 136 en 144 mmol/l.