Illustratiebeeld van Diepenbeek centrum.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van Diepenbeek centrum. © Karolien Coenen

Dienst Burgerzaken werkt nog tot eind november enkel op afspraak

DiepenbeekDe Diepenbekenaren moeten nog iets meer geduld uitoefenen, want de Dienst Burgerzaken zal nog tot eind november enkel op afspraak werken.

 1. 37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts
  Hasselt

  37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts

  Een Hasseltse huisarts (75) werd op 15 juni 2018 beroofd door een viertal mensen. Drie minderjarigen verschenen voor de jeugdrechtbank, één 21-jarige man zonder gekend adres is bij verstek veroordeeld tot 37 maanden cel. Bij de overval werd 7.000 euro buitgemaakt. Ook liep de huisdokter een schrik op voor gelijkaardige gebeurtenissen in de toekomst. Pas nadat de verdachte bij andere feiten betrokken was, kwamen de speurders hem ook voor deze overval op het spoor. De man moet ruim 7.000 euro schadevergoeding aan de dokter en staat ook nog eens in voor 7.414 euro gerechtskosten.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Timothy Durwael en Houtvenne blijven strijdvaardig: “Het effect van corona mag je niet onderschatten”
  voetbal tweede nationale B

  Timothy Durwael en Houtvenne blijven strijdvaar­dig: “Het effect van corona mag je niet onderschat­ten”

  In afwachting van twee opeenvolgende thuiswedstrijden, om het kalenderjaar helemaal af te sluiten, trekt Houtvenne zaterdagavond naar provinciegenoot City Pirates. Ondanks de vele tegenslagen waarmee trainer Geert Van Dessel in de eerste helft van het seizoen te maken had, is de situatie voor Houtvenne niet verloren. Maar de komende weken zouden enkele punten meer dan welkom zijn.