Volledig scherm
© Photo News

Derde hittegolf in Limburg is een feit

Vandaag klommen de maxima tot 30,4 graden in Diepenbeek. Daarmee is de derde hittegolf dit jaar in Limburg een feit. “En dat is uitzonderlijk”, zegt de weerman van TV-Limburg Lenn Melotte. “In Limburg worden er steeds hogere temperaturen gemeten omwille van de zandgrond met als epicentrum Hechtel-Eksel. Zand houdt de warmte langer vast.”

 1. Kwartet uit Tsjetsjenië riskeert drie jaar cel voor in coma slaan van man in Hasselt

  Kwartet uit Tsjetsje­nië riskeert drie jaar cel voor in coma slaan van man in Hasselt

  Op 6 augustus 2015 rond 4 uur ‘s ochtends escaleerde een caféruzie tussen vier mannen uit Tsjetsjenië en een man van Marokkaanse origine. Het kwam tot een zware vechtpartij in de Hasseltse stationsbuurt, waarbij het slachtoffer op een borduursteen terechtkwam met zijn hoofd. Hij belandde in coma en is levenslang arbeidsongeschikt. De burgerlijke partij vraagt dan ook een schadevergoeding van 320.000 euro. Van de beklaagden kwam maar één persoon zelf opdragen, één andere man werd vertegenwoordigd. De procureur sprak van ‘buitensporig geweld’ en vorderde voor iedereen drie jaar cel. Vonnis op 7 oktober.
 2. Zestiger riskeert zes jaar cel voor seksueel misbruik kleindochter van partner: “Het veranderde mijn levenslustige dochter in een afstandelijk meisje”

  Zestiger riskeert zes jaar cel voor seksueel misbruik kleindoch­ter van partner: “Het veranderde mijn levenslus­ti­ge dochter in een afstande­lijk meisje”

  Een 62-jarige gepensioneerde man uit Diepenbeek riskeert een celstraf van zes jaar en de ontzetting uit de rechten voor het seksueel misbruik van de kleindochter van zijn partner. De man zou hebben toegeslagen terwijl zijn partner naar de karaokeavond was gegaan. “Mijn dochter is sinds de feiten niet meer dezelfde. Ze is veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk, dichtgeklapt meisje”, vertelde de diep geëmotioneerde pleegvader van het slachtoffer.
 1. Tsjetsjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtoffer van vechtpartij

  Tsjet­sjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtof­fer van vechtpar­tij

  Twee Tsjetsjenen van 29 jaar zijn door de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor hun betrokkenheid bij een zware vechtpartij in de stationsbuurt van Hasselt. Een 37-jarige Marokkaan kreeg het zo zwaar te verduren dat men in het ziekenhuis een deel van zijn frontale hersenkwab moest verwijderen. De feiten speelden zich af op 6 augustus 2015. In totaal waren de daders met vier, maar twee beklaagden konden een celstraf ontlopen en moeten enkel een werkstraf uitvoeren. De politie kwam op het spoor van het kwartet door onderzoek met camerabeelden en de controle van hun BMW dezelfde nacht van de feiten. Daarnaast waren er ook enkele getuigen. Het Tsjetsjeens kwartet moet samen in totaal 142.575 euro betalen aan het Marokkaans slachtoffer van de vechtpartij.