Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mine Dalemans

Bestuurder rijdt bijna 60 kilometer per uur te snel in Diepenbeek: politie trekt rijbewijs in

DiepenbeekAfgelopen dinsdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) snelheidscontroles op de Kempische Steenweg in Hasselt, de N702 in Diepenbeek en op de Beringersteenweg in Zonhoven. In totaal hielden 436 van de 2.854 gecontroleerde bestuurders zich niet aan de maximum toegelaten snelheden.

  1. Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de schoolpoort, maar geven hun kind koude frieten mee”
    PREMIUM
    Houthalen-Helchteren

    Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de school­poort, maar geven hun kind koude frieten mee”

    Een maand geleden lanceerde bakker Kenny Van Hoesen het aanbod om zijn ‘broodoverschot’ aan het einde van de dag weg te schenken aan scholen. Hij hoorde immers dat er steeds meer kinderen met een lege brooddoos naar school komen, en hoopt zo zijn steentje bij te dragen om het probleem weg te werken. “De reacties waren massaal. Intussen werk ik met drie Limburgse scholen samen, in Genk, Zonhoven en Peer”, zegt Kenny, die uitlegt hoe het systeem werkt.