Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Photo News

Bestuurder betrapt met levenslang rijverbod: grote controle in Hasselt en Diepenbeek

Diepenbeek/HasseltDe politie Limburg Regio Hoofdstad hield woensdag een verkeersactie waarbij er enkele opmerkelijke verkeersovertredingen werden vastgesteld.

 1. Haalt Limburg de ‘Einsteintelescoop' binnen? Unizo ijvert: “Zou minstens 1.500 Limburgse jobs opleveren”
  Limburg

  Haalt Limburg de ‘Einstein­te­le­scoop' binnen? Unizo ijvert: “Zou minstens 1.500 Limburgse jobs opleveren”

  Als de politiek mee wil, en de concurrentiestrijd met regio Sardinië in ons voordeel valt, staat er op termijn een ‘Einsteintelescoop’ in Limburg. Dat is een telescoop die zwaartekrachtgolven detecteert en bestudeert waar baanbrekende technologie uit kan voortvloeien. De Limburgse ondernemrswereld pookt nu de politiek nog eens aan om het monsterproject van 2 miljard euro naar onze provincie te halen.
 2. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Dalen de armoedecijfers eindelijk? Raken de Genkse jongeren makkelijker aan een job? En hoeveel groener moet Genk worden?
  PREMIUM
  Genk

  BELOOFD IS BELOOFD. Dalen de armoedecij­fers eindelijk? Raken de Genkse jongeren makkelij­ker aan een job? En hoeveel groener moet Genk worden?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Genk, een centrumstad die kampt met veel schoolverlaters, het Forddrama verteerd lijkt te hebben én dringend een veel groener imago moet aankweken.