Archeologische vondsten in Diepenbeek.
Volledig scherm
Archeologische vondsten in Diepenbeek. © Karolien Coenen

Archeologen onthullen vondsten aan Diepenbeekse overwegen

Bij de werken aan de overwegen in Diepenbeek zijn archeologen sinds eind 2019 bezig met opgravingen. Momenteel hebben ze al materiaal en grondsporen van verschillende periodes gevonden. Vooral de zones aan de Nierstraat en de Molenstraat blijken een zeer rijk archeologisch verleden te hebben. 

  1. Chroom-, nikkel- en mangaanconcentraties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezigheid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruitgang”
    PREMIUM
    Genk/Zutendaal

    Chroom-, nikkel- en mangaancon­cen­tra­ties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezig­heid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruit­gang”

    Genk meet nog altijd de grootste concentraties aan chroom, nikkel en mangaan in de omgevingslucht. Dat blijkt uit meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VVM) in het jaar 2020. Al is er ook een positieve evolutie: de chroomconcentraties voor de eerste maanden van 2021 zijn lager dan in diezelfde periode vorig jaar. “In de zestien jaar dat het dossier loopt, hebben we al heel wat stappen gezet. We blijven dan ook intens samenwerken met de industrie”, reageert burgemeester Wim Dries (CD&V).