Bijzonder is dat het fietspad gedeeltelijk op de bestaande snelwegbrug over de Ruggeveldlaan wordt aangelegd.
Volledig scherm
Bijzonder is dat het fietspad gedeeltelijk op de bestaande snelwegbrug over de Ruggeveldlaan wordt aangelegd. © AWV

Werken aan fietsbrug over Ruggeveldlaan van start

DeurneVanaf maandag 27 september beginnen de werken voor de aanleg van een nieuwe ‘fietsbrug’ over de Ruggeveldlaan in Deurne. Op de bestaande snelwegbrug van de E313 wordt een fietspad aangelegd om zo een vlotte en veilige verbinding te creëren voor fietsers die gebruik maken van de fietssnelweg F107 tussen Antwerpen en Wommelgem. De werken duren ongeveer zeven maanden.

 1. Burgerbewegingen halen slag thuis: bypass tijdens Oosterweelwerken telt slechts 2x3 rijstroken
  Antwerpen

  Burgerbewe­gin­gen halen slag thuis: bypass tijdens Oosterweel­wer­ken telt slechts 2x3 rijstroken

  Als alles normaal verloopt, start in de loop van volgend jaar de bouw van een tijdelijke snelweg naast het viaduct van Merksem dat tijdens de Oosterweelwerken plat gaat. Die bypass zou oorspronkelijk zeven rijstroken tellen: vier richting Nederland, drie richting stad. Dat worden er nu in totaal zes, op aandringen van de burgerbewegingen Ringland, stRaten-generaal en Ademloos.
 2. 300 handtekeningen voor petitie ‘doortrekken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”
  Deurne

  300 handteke­nin­gen voor petitie ‘doortrek­ken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”

  Op zondag 17 oktober stapten een vijftigtal actievoerders samen met de PVDA op in een mars voor beter openbaar vervoer in Deurne. Ze eisen het doortrekken van tram 9 om zo de beide kanten van Deurne te verbinden. “Het is een win-win situatie, Deurne krijgt zo haar welverdiende tramverbinding en de keerlussen in Deurne-Zuid worden hierdoor overbodig.” zegt Manal Toumi, districtsraadslid in Deurne.
 3. IN BEELD. Reuzin Amal gisteren gemist? Hier kan je haar vandaag nog spotten in Antwerpen
  ANTWERPEN/BORGERHOUT

  IN BEELD. Reuzin Amal gisteren gemist? Hier kan je haar vandaag nog spotten in Antwerpen

  Na Brussel is (niet zo) Little Amal nu ook in Antwerpen gearriveerd. De reuzenpop van drie en een halve meter lang begon in juli haar reis van de Syrisch-Turkse grens richting Verenigd Koninkrijk en doorkruiste intussen al heel Europa door. Amal is op zoek naar haar moeder en symboliseert alle kinderen die niet anders konden dan hun land te ontvluchten, en dikwijls van hun familie gescheiden worden.
 1. Restaurant Umami krijgt Lukaku en Nainggolan over de vloer: “Geen sterallures, geen diva’s, gewoon heel gemakkelijk”
  ANTWERPEN

  Restaurant Umami krijgt Lukaku en Nainggolan over de vloer: “Geen sterallu­res, geen diva’s, gewoon heel gemakke­lijk”

  Wie dinsdagavond toevallig ging eten bij Umami op het Antwerpse Zuid kon niet enkel op de foto met Radja Nainggolan, maar ook met Romelu Lukaku. De wereldster vond na de Nations League nog even de tijd om te passeren in Antwerpen. “Radja is hier vaste klant en haalt zijn maatjes regelmatig naar hier, dan is het weer De Bruyne of Mertens, nu was het ‘Big Rom’.”