De Florent Pauwelslei voor het AZ Monica.
Volledig scherm
De Florent Pauwelslei voor het AZ Monica. © Tiene Carlier

Wagen belandt op dak vlak voor AZ Monica

DeurneIn de Florent Pauwelslei in Deurne is dinsdagnamiddag een verkeersongeval gebeurd. De twee inzittenden van de wagen geraakten lichtgewond.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Heraanleg Boekenberglei-Gitschotellei-Drakenhoflaan én verplaatsing keerlus goedgekeurd, ondanks protest: “Voortbestaan markt bedreigd”
  PREMIUM
  Borgerhout/Deurne

  Heraanleg Boeken­berglei-Gitschotel­lei-Drakenhof­laan én verplaat­sing keerlus goedge­keurd, ondanks protest: “Voortbe­staan markt bedreigd”

  Het Antwerpse stadsbestuur heeft het definitieve ontwerp voor de heraanleg van het grootste deel van de Boekenberglei en delen van de Gitschotellei en de Drakenhoflaan, op de grens van Deurne en Borgerhout, goedgekeurd. Ook wordt de huidige keerlus van de tram verplaatst naar de Gitschotellei/Drakenhoflaan - Boekenberglei – Cruyslei. De plannen stuiten op veel verzet, onder meer van het district Borgerhout.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.