Yapsi kwam in de nacht van 23 op 24 maart zwaar ten val in de Jozef Verbovenlei in Deurne.
Volledig scherm
Yapsi kwam in de nacht van 23 op 24 maart zwaar ten val in de Jozef Verbovenlei in Deurne. © RV

Verongelukte Yapsi (23) reed niet met ‘speed pedelec’: “Hij had helemaal géén helmplicht”

Yapsi Espantosa Luis (23), de mede-eigenaar van het Spaanse restaurant Las Mañas die op 24 maart bij een fietsongeval overleed, reed niet met een ‘speed pedelec’, maar met een ‘gewone’ elektrische fiets. “Die haalt 25 km/u. Yapsi had dus helemaal géén helmplicht.”

7 reacties

 • Jan Sierens

  3 jaar geleden
  Politie is veelal bevooroordeeld, gaat soms af op zijn eigen mening in plaats van de wet en spreekt in sommige gevallen, zoals hier, zijn mond voorbij.
 • rita Devinck

  3 jaar geleden
  Iedereen die met een gewone electrische fiets rijd moet zelf uitmaken of hij een helm draagt of niet denk aan je eigen veiligheid maar verplichten hoeft niet
 • Kurt Dietens

  3 jaar geleden
  En ook aan de gewone elektrische fiets wordt geprutst en opgedreven. Rijd met een speed pedelec. Die tot 45km gaat en soms rijden gewone ebikes met mij mee. En zelfs al gehad dat een speed bike mij vlotjes voorbij steekt. Ook daar controles op aub. En strenge straffen
 • Kathy Seyns

  3 jaar geleden
  Frank, ik draag ook altijd een helm met de koersfiets, ook met de speedelec maar niet overdrijven hé. Een loper aan 10km/h kan ook vallen, een voetganger kan ook aangereden worden, iedereen een helm op dan? En wat als je van de trap valt??
 • Axel Marckx

  3 jaar geleden
  Beste Frank Suys, een geoefend wandelaar stapt ook 6km/u. Dus die moet volgens jou dan ook verplicht worden om een helm te dragen? Misschien ook een helm verplichten als je met de lift gaat, als je in de bus of trein zit... Stop het bepamperen van alles en nog wat.
 1. Auto kopen of verkopen? Dan ben je bij Het Auto Agentschap Antwerpen op de Bisschoppenhoflaan aan het juiste adres

  Auto kopen of verkopen? Dan ben je bij Het Auto Agentschap Antwerpen op de Bisschop­pen­hof­laan aan het juiste adres

  Op zoek naar een degelijke tweedehandswagen? Of wil je je auto verkopen zonder dat je er zelf te veel tijd in hoeft te steken? In beide gevallen moet je bij de nieuwe vestiging van Het Auto Agentschap op de Bisschoppenhoflaan in Antwerpen zijn. “Ons concept bestaat al langer in Brussel en Wallonië, maar nu willen we het ook in Vlaanderen introduceren”, aldus CEO Johan De Decker.