Vernieuwde Stalinsstraat feestelijk ingehuldigd

 1. ZOO Science viert derde verjaardag: “We delen ons wetenschappelijk onderzoek in een begrijpbare taal”
  Antwerpen

  ZOO Science viert derde verjaardag: “We delen ons wetenschap­pe­lijk onderzoek in een begrijpba­re taal”

  Maandag, op Werelddierendag, blaast ZOO Science drie kaarsjes uit. Het communicatiekanaal deelt de bevindingen van het onderzoek van ZOO Antwerpen en Planckendael. Manager Zjef Pereboom vertelt over de knappe verwezenlijkingen van het onderzoekscentrum en de noodzaak om kennis te delen via ZOO Science. “Met ons onderzoek helpen we pinguïns tot een betere partnerkeuze, zijn we een uniek labo voor DNA-analyse gestart en hebben we een nieuwe populatie van chimpansees ontdekt in Oost Congo.”
 2. Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”
  PREMIUM
  Turnhout

  Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”

  Een van de daders die in oktober 2019 een gewapende overval pleegde op café Do Nuts in Turnhout is nog steeds spoorloos. De andere verdachte, de 21-jarige Anass B. uit Turnhout, riskeert ruim 3 jaar celstraf. Het was zijn vriendin die hem aan de galg praatte. Al trok ze haar verklaring nadien weer in. “Het was een dronken grap tijdens een drankspel”, beweert ze.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.