Rusthuis Boterlaarhof op de Boterlaarbaan in Deurne kampt met een uitbraak van de Braziliaanse variant.
Volledig scherm
Rusthuis Boterlaarhof op de Boterlaarbaan in Deurne kampt met een uitbraak van de Braziliaanse variant. © Google Streetview

Uitbraak Braziliaanse variant in Deurns woonzorgcentrum: 22 van de 103 bewoners besmet

DeurneIn rustoord Boterlaarhof in Deurne is een grote corona-uitbraak vastgesteld: 22 van de 103 bewoners testten positief. Uit stalen blijkt dat het om de Braziliaanse variant gaat. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht, de anderen vertonen slechts lichte of geen symptomen: “We hebben geen idee hoe het virus is binnengeraakt, maar de situatie is onder controle”, vertelt directrice van Boterlaarhof Sigrid Schram.

 1. Eekhoornbruggen, nieuwe wandelroutes en faunapassages: Groen Kruis stelt beleidsplan voor dat natuurgebieden in de Noordrand met elkaar verbindt
  Noordrand

  Eekhoorn­brug­gen, nieuwe wandelrou­tes en faunapassa­ges: Groen Kruis stelt beleids­plan voor dat natuurge­bie­den in de Noordrand met elkaar verbindt

  In de Zuidrand van de provincie Antwerpen doen ze het al, maar nu wil gebiedsprogramma Groen Kruis de verschillende natuurgebieden in de Noordrand met elkaar verbinden. In samenspraak met de verschillende districten stelde het Groen Kruis een beleidsplan voor dat op termijn mens, dier en milieu ten goede komt: “We moeten de grote theoretische onderzoekstudies even links laten liggen en nu overgaan tot actie.”
 2. Gidsen van Bruisend Antwerpen willen Deurne weer leren kennen aan haar inwoners: “Deurne is een ontdekking méér dan waard”
  Deurne

  Gidsen van Bruisend Antwerpen willen Deurne weer leren kennen aan haar inwoners: “Deurne is een ontdekking méér dan waard”

  Zes enthousiaste gidsen, verzameld in het collectief Bruisend Antwerpen, hebben deze zomer heel wat interessante wandel- en fietstochten in petto. Die zijn vooral bedoeld voor een lokaal publiek: mensen die hun eigen dorp graag wat beter willen leren kennen. In Deurne staan er twee wandeltochten en een fietstocht op het programma, begeleid door de enthousiaste gidsen van Bruisend Antwerpen. “Er zijn altijd inwoners die verbaasd zijn over al die interessante weetjes en plekken in hun eigen dorp”, aldus gids Lieve.