Kattenmadam Tinneke Verdonck is overleden aan corona. Haar kleindochter Chelsea en haar dochters Lesley en Maria aan het bankje waar ze altijd zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Kattenmadam Tinneke Verdonck is overleden aan corona. Haar kleindochter Chelsea en haar dochters Lesley en Maria aan het bankje waar ze altijd zat. © Klaas De Scheirder

Tinneke Verdonck (89), de ‘Kattenmadam van het Bisschoppenhofpark’, is overleden aan corona: “Dieren verzorgen, dat was haar leven”

DeurneDe ‘Kattenmadam van het Bisschoppenhofpark’, zoals Tinneke Verdonck bij menig Deurnenaar bekend stond, is op 89-jarige leeftijd overleden aan Covid-19. Al jaar en dag ontfermde ze zich over de zwerfkatten in de buurt en sloeg ze met iedereen een praatje aan haar bankje in het Bisschoppenhofpark. Daar werden nu heel wat bloemen neergelegd, ter nagedachtenis aan Tinneke. “Door weer en wind, sneeuw, regen en storm: ons mama ging die katten eten geven”, aldus haar dochter Lesley Luysterborg (41).

 1. IN BEELD. Expo fotojournalist Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Expo fotojourna­list Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’

  Het Afghaanse meisje dat met haar groene ogen indringend naar de lens kijkt. Het moet één van de beroemdste portretten uit de fotografiegeschiedenis zijn. Het beeld van de Amerikaanse fotojournalist Steve McCurry pronkte in 1984 op de cover van The National Geographic en leverde hem - net zoals vele andere beelden - prestigieuze prijzen op. Sinds deze week kan je Afghan Girl en vele andere foto’s bewonderen in de Antwerpse Waagnatie.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan