Schepen voor Sociale Diensten Frank Vercammen (Vooruit) en Sounia Agourram in de gloednieuwe Sociale Kruidenier op de Merksemsesteenweg in Deurne.
Volledig scherm
Schepen voor Sociale Diensten Frank Vercammen (Vooruit) en Sounia Agourram in de gloednieuwe Sociale Kruidenier op de Merksemsesteenweg in Deurne. © Klaas De Scheirder

Sociale Kruidenier 2.0 opent in Deurne: “Mensen onder de armoedegrens moeten ook een kans krijgen om te pronken”

DeurneOp de Merksemsesteenweg in Deurne is donderdagmiddag de eerste Sociale Kruidenier geopend. Inwoners van het district met een beperkt budget kunnen daar naargelang hun gezinsgrootte boodschappen doen aan minimumprijzen. De Sociale Kruidenier heeft een extra ontmoetingsruimte waar de bezoekers een babbeltje kunnen slaan, of terechtkunnen met vragen. “Je mag niet onderschatten hoe belangrijk de sociale functie in dit verhaal is.”

 1. Komt nieuwe maritieme campus op Blue Gate-site? Dan geen nieuw Beerschotstadion op die locatie
  ANTWERPEN

  Komt nieuwe maritieme campus op Blue Ga­te-si­te? Dan geen nieuw Beer­schotsta­di­on op die locatie

  Het hing al een tijd in de lucht maar de buurtbewoners van de Hobokense Polder lijken in hun verzet tegen de komst van de nieuwe maritieme campus nu definitief hun slag thuis te hebben gehaald. Het bouwproject verhuist van de polder wellicht richting de nabijgelegen bedrijvensite Blue Gate. Pittig detail: de plannen voor het nieuwe Beerschotstadion op dezelfde locatie, lijken daarmee volledig opgeborgen.
 2. Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integendeel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”
  ANTWERPEN

  Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integen­deel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”

  Ook bij de vzw achter zowel Jazz Middelheim als Gent Jazz vielen er klappen na de gevreesde subsidieronde bij de Vlaamse overheid eind juni. Beide festivals moeten het de komende vijf jaar met nul euro per jaar doen in plaatse van driehonderdduizend. Is de toekomst van Jazz Middelheim daarmee in het gedrang? “Net niet, we nemen onze verantwoordelijkheid op en bovendien is er geen enkele overheid die onze festivals wil zien verdwijnen.”
 3. Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
  Play
  Antwerpen

  Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoede­lijk vanuit Dubai

  De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.