Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt
Volledig scherm
Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt © Klaas De Scheirder

Skeletten van al zeker drie walvissen ontdekt op werf AZ Monica: “Vinvissen waren tot 10 meter lang en leefden ongeveer 9 miljoen jaar geleden”

Bij graafwerken voor de bouw van de nieuwe vleugel van het AZ Monica Campus Deurne zijn drie skeletten van walvissen gevonden. Verwacht wordt dat er nog meer skeletten gevonden zullen worden omdat nog maar 1/3 van het terrein is afgegraven. De walvissen zijn soortgenoten van de vinvis en waren 8 tot 10 meter lang en zijn tussen de 8 en 9 miljoen jaar oud. 

  1. Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreukelingen en wereldwijde ziektes actueler dan ooit”
    ANTWERPEN

    Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreu­ke­lin­gen en wereldwij­de ziektes actueler dan ooit”

    Regisseur Reinhilde Decleir bevaart met haar sociaal theater Tutti Fratelli de stormachtige zee met het nieuwe stuk ‘De Hoop’ dat volgende week in première gaat. Schrijver Erik Vlaminck herwerkte dit honderdtwintig jaar oud zeemansverhaal naar een toegankelijk, plat Antwerps stuk. “Een metafoor voor de sociale strijd tegen het grootkapitaal die ook vandaag nog gestreden wordt.”