Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt
Volledig scherm
Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt © Klaas De Scheirder

Skeletten van al zeker drie walvissen ontdekt op werf AZ Monica: “Vinvissen waren tot 10 meter lang en leefden ongeveer 9 miljoen jaar geleden”

Bij graafwerken voor de bouw van de nieuwe vleugel van het AZ Monica Campus Deurne zijn drie skeletten van walvissen gevonden. Verwacht wordt dat er nog meer skeletten gevonden zullen worden omdat nog maar 1/3 van het terrein is afgegraven. De walvissen zijn soortgenoten van de vinvis en waren 8 tot 10 meter lang en zijn tussen de 8 en 9 miljoen jaar oud. 

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. PVDA en buurtbewoners Ter Eekhovelei in Deurne-Noord willen weten waarom ze eigendommen aan stad moeten verkopen: “Tot dan verkoop ik juist niets”
  Deurne

  PVDA en buurtbewo­ners Ter Eekhovelei in Deur­ne-Noord willen weten waarom ze eigendom­men aan stad moeten verkopen: “Tot dan verkoop ik juist niets”

  Als alles goed gaat, starten de werken voor het Ringpark Het Schijn in Deurne-Noord in 2023. Een vreugde -als het af is- voor velen, maar een hondertal buurtbewoners van de Ten Eekhovelei zit nog boordevol vragen. Zij kregen van de stad Antwerpen een bod op hun eigendom, maar blijven al een jaar lang in het duister tasten: “Zolang we geen informatie over de toekomst van deze buurt krijgen, verkoop ik juist niets.”