Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt
Volledig scherm
Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt © Klaas De Scheirder

Skeletten van al zeker drie walvissen ontdekt op werf AZ Monica: “Vinvissen waren tot 10 meter lang en leefden ongeveer 9 miljoen jaar geleden”

Bij graafwerken voor de bouw van de nieuwe vleugel van het AZ Monica Campus Deurne zijn drie skeletten van walvissen gevonden. Verwacht wordt dat er nog meer skeletten gevonden zullen worden omdat nog maar 1/3 van het terrein is afgegraven. De walvissen zijn soortgenoten van de vinvis en waren 8 tot 10 meter lang en zijn tussen de 8 en 9 miljoen jaar oud. 

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Wijnegemse Fortvlakte krijgt parkzone, maar wordt ook belangrijke schakel in strijd tegen de droogte
  PREMIUM
  Wijnegem

  Wijnegemse Fortvlakte krijgt parkzone, maar wordt ook belangrij­ke schakel in strijd tegen de droogte

  De Fortvlakte in Wijnegem aan de Turnhoutsebaan en de Houtlaan blijft een groene zone, maar het het 17 hectare groot terrein zal wel opgewaardeerd worden met een deels publieke parkzone met bomen. Het andere gedeelte blijft gewoon zoals het nu is, een ruige vlakte. De site waar tot 1959 het Fort I stond, wordt nu doorkruist door de Turnhoutsebaan en een deel is ingenomen door het Wijnegem Shoppingcenter.
 1. Record! Vrienden spelen 54 uur darts voor het Guinness Book én het goede doel: “Niet gedacht dat ik dat dartbord zo scherp zou blijven zien”
  Zandvliet/Deurne/Brecht/Herentals/Veltem

  Record! Vrienden spelen 54 uur darts voor het Guinness Book én het goede doel: “Niet gedacht dat ik dat dartbord zo scherp zou blijven zien”

  ‘Dancing Dimi’ Van den Bergh mag dan schitteren op de World Matchplay, voor een wereldrecord darts moest je zondag in Zandvliet zijn. Vier vrienden wierpen zich daar in het Guinness Book of Records. Zondagmiddag, na 54 onafgebroken uren spel, plantte de laatste pijl zich in het bord. Niemand deed ooit beter. De uitdaging was er één voor het goede doel: kankerpatiënten aan chemomutsen helpen.