Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt
Volledig scherm
Paleontoloog Mark Bosselaers op zoek naar restanten van het skelet van walvissen op de site waar de nieuwe vleugel van AZ Monica campus Deurne komt © Klaas De Scheirder

Skeletten van al zeker drie walvissen ontdekt op werf AZ Monica: “Vinvissen waren tot 10 meter lang en leefden ongeveer 9 miljoen jaar geleden”

Bij graafwerken voor de bouw van de nieuwe vleugel van het AZ Monica Campus Deurne zijn drie skeletten van walvissen gevonden. Verwacht wordt dat er nog meer skeletten gevonden zullen worden omdat nog maar 1/3 van het terrein is afgegraven. De walvissen zijn soortgenoten van de vinvis en waren 8 tot 10 meter lang en zijn tussen de 8 en 9 miljoen jaar oud. 

 1. Verzakte putdeksels worden hersteld: week lang enkelrichting op Calesbergdreef

  Verzakte putdeksels worden hersteld: week lang enkelrich­ting op Calesberg­dreef

  De verzakte putdeksels op de Calesbergdreef in Schoten worden hersteld in de periode van dinsdag 28 maart tot en met maandag 3 april. Gedurende de werken is de Calesbergdreef tijdelijk een eenrichtingsstraat. Autoverkeer kan blijven rijden van Merksem naar Schoten. Verkeer uit Schoten richting Merksem en Schotense wijk Deuzeld moet omrijden via de Borgeindstraat en de Eduard Steursstraat. Fietsers kunnen steeds in beide richtingen passeren.
  Schoten
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. PVDA protesteert tegen minder dienstverlening veerboot met pingpongballen: “Het gepingpong tussen Vlaanderen en stadsbestuur mag stoppen”

  PVDA protes­teert tegen minder dienstver­le­ning veerboot met pingpong­bal­len: “Het gepingpong tussen Vlaanderen en stadsbe­stuur mag stoppen”

  Terug van twee veerboten tussen Steenplein en Linkeroever per half uur naar één. Vanaf dit weekend is het terug de realiteit voor pendelaars tussen de twee oevers. PVDA voerde opnieuw actie tegen de beslissing. “Het gepingpong tussen het stadsbestuur en de Vlaamse regering mag stoppen, iedereen is het eens dat de frequentie per kwartier nodig is, neem een beslissing.”
  Antwerpen
 1. Staking bij ExxonMobil beëindigd: bedrijf gaat na conflict over opladen van speedpedelec duidelijke regels opstellen

  Staking bij ExxonMobil beëindigd: bedrijf gaat na conflict over opladen van speedpede­lec duidelijke regels opstellen

  Een elektrische fiets opladen op je werk? Het kan niet zomaar overal. Bij de Antwerpse raffinaderij ExxonMobil brak er donderdagochtend een staking uit. Aanleiding: een vermaning voor een syndicaal afgevaardigde van ACV BIE omdat hij zijn speedpedelec aan de stekker had gelegd. In de vroege namiddag kwamen directie en vakbonden tot een akkoord. De namiddagploeg is aan het werk gegaan.
  Antwerpen